2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Késő estig sztrájkoltak Gulyás Mártonék

Hír TV

2017. november 20., hétfő 07:52, frissítve: hétfő 08:36

Késő estig ülősztrájkoltak civil aktivisták egy budavári étteremben.

A Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié csoport mintegy 20 tagja még vasárnap délután jelent meg transzparensekkel a Pest-Buda étteremben. Azért tiltakoztak, mert az ingatlant szerintük áron alul adja ki az önkormányzat Zsidai Roy érdekeltségének, ami luxusszállót üzemeltet az épületben. Az aktivisták azt követelték, hogy az önkormányzat gazdag kormányközeli vállalkozók helyett inkább a rászorulóknak biztosítson lakhatást.

„A Pest-Buda étterem tulajdonosa, Zsidai Roy Zoltán messze áron alul, alapvetően lakhatási célra fenntartott közvagyonban álló ingatlant magáncélra megkapott a Budavári Önkormányzattól, és ezt egyébként többszörös áron adja ki napi szinten, amivel súlyos károkat okoz a közvagyonban” – mondta Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom vezetője.

Az étteremből a Hír TV Privátszféra című műsorának stábját is kitessékelték – az akció részleteit pénteken láthatják.

Az ülősztrájk végeztével a civil aktivisták a budai Várból a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészséghez vonultak. Az épületet átnevezték „Mészáros Lőrinc gazdagodásáért és büntetlenségének biztosításáért felelős Legfőbb Ügyészségnek”. A Közös Ország Mozgalom közleményében azt írja: ma az országban csak Orbán Viktor miniszterelnök családjának és strómanjaiknak van lehetőségük a gyarapodásra. A szervezet szerint Polt Péter főügyész nem üldözi, hanem fedezi a közvagyon rablóit. Az aktivisták által odatartott táblát azonban a készenléti rendőrök levették, az aktivistákat pedig igazoltatták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!