2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Kerényi: „Csak egy szertartásjáték volt”

Hír TV

2017. november 9., csütörtök 12:49, frissítve: csütörtök 19:37

Az operettszínháztól kirúgott Kossuth-díjas művész szerint rágalomhadjárat indult ellene.

Bocsánatot kért Kerényi Miklós Gábor azoktól, akiket megbánthatott, korábban viszont senki nem jelezte neki, hogy zavarná, amit tett – a rendező erről a Klubrádióban beszélt. Az operettszínháztól kirúgott, Kossuth-díjas művészről először a Facebookon jelent meg, hogy hatalmi helyzetével visszaélve fiatalembereket zaklatott. Kerényi nem tagadott, de szerinte szexuális erőszak nem történt. Azt mondta: Maros Ákos táncost azért fenekelte el, mert sokat késett, s hozzátette: ez színházi szertartásjáték volt, amelyben mindkét fél benne volt. Kerényi szerint rágalomhadjárat indult ellene.

„Nem fájdalmat akartam neki okozni, hanem egy nagyon érdekes módon egy szertartásjáték volt, amelyben én arra akartam felhívni a figyelmét – amivel ő tulajdonképpen egyetértett –, hogy ez nem volt helyes viselkedés” – mondta a rendező.

Kerényit kedden rúgta ki az operettszínház, miután Maros Ákos ismertette, hogy 23 évvel ezelőtt hogyan alázta meg Kerényi Miklós Gábor. A rendező az operettszínház döntését követően kedden délelőtt a hivatalos Facebook-oldalán kért bocsánatot, azt írta, „be kell hogy valljam, sok élethelyzetben, sok megoldásban, stílusban, viselkedésben valóban közelítettem ahhoz a határhoz, ami még szerintem elfogadhatónak tekinthető”.

Korábban visszautasította a vádakat

„Visszautasítom mindazon állításokat, pletykákat, híreszteléseket, amelyek az elmúlt napokban engem értek, és imádott társulatom mindennapjait, működését mérgezték és mérgezik. Hogy a nyugodt munkát biztosítsam, döntésem az, hogy a mai nappal munkáltatómtól felmentésemet kértem a Budapesti Operettszínház művészeti vezetői tevékenysége alól, továbbá nyugdíjazásomat kezdeményeztem. Szentpétervári bemutatómat követően minden erőmmel azon leszek, hogy tisztázzam magam” – írta Kerényi Miklós Gábor korábban egy közleményében.

Nemcsak a színházakat érte el a zaklatási botrány

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának dékánját is ilyen ügy miatt menesztették a napokban.

Az MSZP képviselője szerint a politikának reagálnia kell a sorozatos botrányokra.

„Én nőként, édesanyaként felhívom minden politikus figyelmét, hogy azonnal! Azonnal törvényi beavatkozás kell! Azonnal ratifikálni kell az Isztambuli Egyezményt és nem lehet szőnyeg alá söpörni úgy, ahogy a Fidesz nyilatkozik, hogy ez nem probléma. Hát látjuk hogy ez probléma és felteszem a kérdést: Politikai körökben mikor fog kiderülni egy botrány?” – tette fel a kérdést Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő.

A KDNP elítéli ugyan az erőszakos cselekményeket, de törvénymódosításra szerintük nincs szükség.

„Amit az Isztambuli Egyezmény előír nemzetközi jogi norma ezekre az ügyekre vonatkozóan, Magyarországon annál lényegesen szigorúbb szabályozás van érvényben. nagyon sajnáljuk, hogy ellenzéknek ezek az ügyek csak szóban voltak fontosak, amikor a BTK módosítást megszavaztuk a parlamentben, azt az ellenzék nem támogatta” – fogalmazott Hollik István KDNP-s képviselő.

Az ELTE-én kipattant botrány elképzelhető, hogy nem az utolsó a sorban: a Hit rádióban ugyanis egy név nélkül nyilatkozó férfi azt állította, egy világhírű magyar orgonaművész zaklatta őt évtizedekkel ezelőtt. Azt azonban nem árulta el, kiről van szó.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!