2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kelemen: Ez a román kormány nem fog szót érteni Orbánékkal

2015. augusztus 15., szombat 12:20, frissítve: szombat 13:18

Elmélyült a magyar–román konfliktus Kelemen Hunor szerint. Az RMDSZ elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, hosszú évek óta nem volt ennyire rossz a két ország kapcsolata.

A román külügyminisztérium a hét elején kérette be a bukaresti magyar nagykövetség képviselőjét egy interjú miatt. A képviselet vezetője, Zákonyi Botond azt mondta, hogy Bukarestben akadályozzák azokat az út- és közműfejlesztéseket, amelyek Magyarország számára fontosak lennének.

– Ezek a kapcsolatok nem történelmi mélyponton vannak, de az elmúlt egy-másfél évtizedben nem voltak ennyire mélyponton. Ez nem jó. Nem jó nekünk, erdélyi magyaroknak sem elsősorban, nem jó a két országnak sem, nem jó a gazdasági együttműködésnek sem. Ezen valahogy túl kell lépnie a két ország politikai elitjének. Valószínűleg a jövő évi romániai választások ezen segíthetnek. Nem vagyok ebben egészen biztos, de bízom benne, hogy segíthet. A mostani kormány nem fog szót érteni az Orbán-kormánnyal. Azt kell mondanom, hogy a labda a románok térfelén pattog – véli Kelemen Hunor.

Tekintse meg a teljes interjút:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!