2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kedden döntenek a kormányfő átvilágításáról

2017. május 22., hétfő 08:54, frissítve: hétfő 10:36

Az átvilágítással Demeter Márta szerint olyan biztosítékot kapnának az állampolgárok, amely garantálná, hogy az ország vezetői nem külső befolyás hatására döntenek bizonyos kérdésekben.

Kedden dönthet a parlament nemzetbiztonsági bizottsága a független Demeter Márta azon javaslatáról, amely a mindenkori miniszterelnökök és államfők átvilágítását rendelné el. Az MSZP-ből kilépett képviselő a Reggeli járatban azt mondta, a javaslatáról szóló szavazásakor ki fog derülni, ki hogyan gondolkodik ebben a kérdésben. Hozzátette, a javaslat elfogadásával olyan biztosítékot kapnának az állampolgárok, amely garantálná, hogy az ország vezetői nem külső befolyás hatására döntenek bizonyos kérdésekben.

Május elején derült ki, hogy Orbán Viktor sosem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen.

„Ennek a törvényjavaslatnak az elfogadásával, amelyet benyújtottam, el lehetne érni. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ki hogyan fog szavazni a törvényjavaslatnál, mi fog történni a bizottságban is, hiszen a jelenlegi miniszterelnökre és arra a körre vonatkozik, amely most kimarad a nemzetbiztonsági ellenőrzésekből, illetve a jövőbeliekre is vonatkozna. Azt hiszem, ki fog derülni, hogy ki mit gondol erről a kérdésről” – mondta Demeter Márta.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!