2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Karácsony: Próbálják tönkretenni, és államosítani a magánegészségügyet

Hír TV

2018. július 1., vasárnap 13:01, frissítve: vasárnap 15:29

Az elhunyt magyarok 40 százalékának meg lehetett volna menteni az életét – derül ki az unió statisztikai hivatalának felméréséből. Ezzel az eredménnyel Magyarország egészségügyi fejlettsége a hetedik legrosszabb az EU-ban. A ranglistán Lengyelország előttünk végzett, a legutolsó pedig Románia lett.

Az egészségügyi dolgozók napján a Párbeszéd társelnöke az alulfinanszírozott állami egészségügy és az egyre dráguló magánegészségügy közötti szakadékra hívta fel a figyelmet.  

„Most jön a fideszes trükk, a fideszes átverés, amikor ezt az egyébként egyre jobban prosperáló és egyre jobban működő üzletet, a magánegészségügyet – ahol egyébként elég sok Fidesz-közeli vállalkozó ott van a beruházók között – most a hírek szerint megpróbálják tönkretenni és államosítani. De ez még ugyanúgy egy fizetős egészségügy lesz, hiszen ha ez a terv megvalósul, akkor az fog bekövetkezni, hogy a magyar választópolgárok túlnyomó többsége maradhat az alulfinanszírozott, és éppen ezért rossz színvonalú közegészségügyben, akik pedig jól keresnek, olyan vállalkozásoknál dolgoznak, amelyek képesek ezeket a szolgáltatásokat megfizetni, azok járhatnak majd a privilegizált egészségügybe, amit ezen túl már nem is magánegészségügynek, hanem fideszes egészségügynek fogunk nevezni” – jelentette ki a Párbeszéd társelnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!