2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csodálattal és hálával 11:00

Kanadai reklámvideó: megszólalt a cég munkatársa

2016. szeptember 20., kedd 21:18, frissítve: csütörtök 13:40

Magyar jogászok köréből értesült az állampolgársági törvény enyhítéséről a letelepedési kötvényt népszerűsítő kanadai cég. A társaságnak dolgozó ügyvédek lehetségesnek tartják a jogszabálymódosítást. A kanadai cég híresztelését az Orbán-kormány hazugságnak minősítette, a reklámvideó mégsem téma a letelepedési kötvények ügyében illetékes parlamenti bizottságban.

A Magyar Nemzet múlt héten számolt be egy kanadai cég reklámvideójáról. A társaság bevándorlóknak nyújt szolgáltatásokat. Magyarországot és a magyar letelepedési kötvényt azzal népszerűsítik, hogy az  állampolgárság megszerzésében könnyítések várhatók. Jelenleg a külföldiek akkor kérhetik honosításukat, ha nyolc éven át folyamatosan Magyarországon laktak. „Az állampolgársági törvényt most megvizsgálják, és lehetséges, hogy a nyolc évet ötre csökkentik, a nyelvi tesztet pedig eltörlik” – fogalmaz az érintett reklámvideóban Bassel Zoueiter kanadai bevándorlási tanácsadó.

A hírt az Orbán-kormány hazugságnak minősítette. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy nincs kormányzati előterjesztés az állampolgársági törvény módosításáról. A Hír TV megkérdezte a videóban szereplő kanadai tanácsadót, hogy honnan származik az értesülésük. „Kutatásaink során találtunk arra utaló jeleket, hogy ez lehetséges. De a törvényt nem fogadták el, vagyis még mindig nyolc évről van szó. Jogi kutatásokat végzünk, vannak ügyvédeink Európában, akik ilyen típusú információval látnak el minket, a hazájuk jogi képviselőinek hálózatától szerzett információk alapján. Mi nem folytathatunk jogi tevékenységet Magyarországon, úgyhogy leginkább az általuk szerzett információtól függünk kutatásaink során” – nyilatkozta a kanadai bevándorlási tanácsadó.

A magyar kormány kommunikációs államtitkára azt mondta: megvizsgálják, hogy kinek a megbízásából készült a kanadai reklámvideó, és ha kell, a kormány jogi lépéseket tesz. A letelepedési kötvények ügyében illetékes parlamenti bizottságban egyelőre nem téma a kanadai videó. „Nem foglalkoztunk ennek az ügynek a részleteivel, amint van konkrét információm, tájékoztatom önöket” – nyilatkozta Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke.

Ahogy a Terrorelhárítási Központ sem foglalkozik azzal, hogy miként vásárolhatott jogerősen elítélt fehérgalléros bűnöző, konkrétan egy orosz adócsaló letelepedési kötvényt. A TEK és a honvédség különleges alakulata a Balaton-felvidéken tartott közös lövészeti bemutatót, amelyet a honvédelmi miniszter társaságában szemlélt meg a terrorelhárítás főigazgatója.

– …amikor a letelepedési kötvény kérelmezőit vizsgálják…?
– Hát ezen a lőtéren a következőket fogják látni: a miniszter úr megérkezése után lesz egy olyan bemutató, egy olyan lövészeti bemutató, amely az elmúlt, mondjuk azt, hogy másfél-két évben, amióta együtt dolgozunk szorosabban, azóta végzünk. Tulajdonképpen maga az együttműködés legalább 20 évre tekint vissza a katonákkal, itt pedig egy ilyen, taktikai lövészbemutató lesz. Köszönöm szépen, viszontlátásra” – tért ki a válaszadás elől Hajdu János, a TEK főigazgatója.
– Bocsánat, de hogy nem szúrták ki az orosz adócsalót?
– Bocsánat, ez nem tartozik ide, fáradjanak arra, jó?” – kérte egy egyenruhás stábunktól.

A letelepedési kötvénnyel tehetős gazdasági bevándorlók vásárolnak maguknak magyarországi tartózkodási engedélyt és vele szabad mozgást az Európai Unióban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!