2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kampányra költötte az ÁSZ-bírságra gyűjtött pénzt a Jobbik

Hír TV

2018. június 22., péntek 10:42, frissítve: péntek 22:48

Dúró Dóra döbbenetesnek tartja, hogy a Jobbik kampányra költötte az ÁSZ-bírságra összekalapolt pénzt. Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese tegnap az ATV-ben azzal érvelt, hogy az emberek a jobbikos kormányváltásra adták a pénzt, amibe a kampány költségek is belefértek, bár hozzátette, hogy visszafizetik azok pénzét, akik csak a bírságra adták azt.

Az Állami Számvevőszék tavaly év végén több mint 650 millió forintos büntetést javasolt a Jobbikra, tiltott pártfinanszírozás elfogadása miatt.

- Egészen döbbenetes, tehát nem erre kapták, nem lehet azt mondani az embereknek, hogy szomjasak voltunk és bocsánat, elsöröztük.

- Nem is ezt mondták, kampány.

- Kampányköltségre, nem erre kapták nyilván abban a helyzetben kérték az emberektől ezt a támogatást, amikor kijött az ÁSZ-nak ez az óriási mértékű büntetése, ráadásul utána letagadták, azt mondták, hogy nem, nem költötték el, akkor meg mikor nyilvánosságra került az hogy a postának sem tudják kifizetni a számlát, most kénytelenek voltak bevallani hogy elköltötték ezt az adománygyűjtésből származó összeget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!