2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kábítószer és prostituáltak – Bús kihallgatását követelik

2016. szeptember 1., csütörtök 18:09, frissítve: csütörtök 18:11

Óbuda fideszes polgármesterének, Bús Balázsnak a kihallgatását követeli a nyomozó hatóságoktól a Jobbik a Vizoviczki-ügyben. Szilágyi György arra emlékeztetett, újabb tanúvallomások szerint a harmadik kerület polgármestere és helyettese is rendszeres vendégei voltak a diszkópápa szórakozóhelyein működő „VIP-szobáknak”.

A VIP-szobákban kábítószer fogyasztás folyt, prostituáltak voltak jelen, és álltak rendelkezésre a vendégeknek, sőt egyes nyilatkozatok alapján, még bántalmazás is történt – tovább gyűrűzik az alvilág és a fideszes politikai elit összefonódásának ügye, az úgynevezett Vizoviczki-ügy. Szilágyi György tanú-, és videovallomásokra hivatkozva azt állítja, az éjszaka császáraként emlegetett Vizoviczki László szórakozóhelyein VIP-szobák üzemeltek.

A Jobbik országgyűlési képviselője két kormánypárti politikust is megnevezett, akik rendszeres látogatói voltak ezeknek a szórakozóhelyeknek. „Bús Balázs III. kerületi fideszes polgármester és helyettese, Puskás Péter rendszeres vendégei voltak ezeknek a VIP-szobáknak. Alkalmanként 120-170 ezer forintos számlát hagytak maguk után, hiszen nem kellett fizetniük, és itt általában jakuzziban pezsgőzés és félmeztelen lányok szolgálták az ő szórakoztatásukat, az ő kényelmüket” – mondta Szilágyi György országgyűlési képviselő.

A Jobbik-közeli Nemzeti 1 Televízió a napokban készített interjút Vizoviczki egyik bizalmasával. Az elit mulatók kiadásait és a VIP-személyek tartozásait saját bevallása szerint jól ismerő nő – aki egyébként a per negyedrendű vádlottja – a felvételen azt állítja: Óbuda fideszes polgármestere ingyen bulizott Vizoviczkinél.

– Csak láttam, ugye, ha valaki fogyaszt valahol valamit, és nem fizeti ki rögtön, akkor az tartozásba fog átmenni, vagy le kell vonni a standjából a pultosnak, hogy az ne jöjjön ki hiányban neki. És ilyenkor láttam, láttam a Bús Balázs nevét vagy a Bús Balázs társasága… vagy a …Attila, ő mindig később fizetett…
– …De a Bús Balázs is később fizetett vagy ő nem fizetett…?
– Ő nem fizetett egyáltalán.

A fideszes polgármester az interjú szerint több fővárosi szórakozóhelyen is megfordult. „A szigeten talán a Slágerben volt, meg ha jól tudom, a White Angelsben, meg talán a Bed Beach-n is” – így a negyedrendű vádlott.

Viziviczki több szálon is tartotta a kapcsolatot a helyi önkormányzatokkal. Megvoltak az összekötő emberei Óbudán és a belvárosban is – állítja a maffiózó bizalmasa.

„Varga Pista meg Túrós is, tehát oda ők mindannyian bejártak, viszont a Rogánhoz csak a főnök járt” – mesélte a Nemzeti 1 Televíziónak a nő.

A Jobbikos Szilágyi György szerint a vádak olyan súlyosak, hogy azokat ki kell vizsgálnia az ügyészségnek. „Reméljük, hogy ez a jövőben megtörténik, hiszen ugye Bús Balázsék már arra sem hivatkozhatnak, hogy a mentelmi joga miatt nem hallgatják meg, hiszen már nem országgyűlési képviselő, már rég meghallgatták volna” – húzta alá Szilágyi György országgyűlési képviselő.

A III. kerület polgármestere az ügyben nem kívánt nyilatkozni. Bús Balázs írásos válaszában úgy fogalmazott: a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottjának állításai az ügyészség szerint sem valósak. Bús Balázs közölte: kábítószert soha nem fogyasztott, ennek igazolására akár jogi lépések megtételére is kész.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!