2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Józsefváros választ: A fideszes jelölt nem állt a Hír TV kamerája elé

Hír TV

2018. július 7., szombat 17:46, frissítve: vasárnap 08:32

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Józsefvárosban. A Fidesz Sára Botond alpolgármestert indítja, aki nem állt a Hír TV kamerája elé. A baloldal jelöltje Győri Péter, az ő nevét a hajléktalanok ellátása tette ismertté. Az eddigi polgármester, Kocsis Máté áprilisban parlamenti képviselő lett, a két tisztség pedig összeférhetetlen.

Budapest legújabb strandja a VIII. kerületben épülhet. Megújul az Orczy tér – hirdeti friss számában az önkormányzat lapja. A józsefvárosi szakrendelő kormányzati támogatással vásárolhat digitális röntgent, ultrahangos készüléket és egyéb orvosi eszközt. Ezt már az emberi erőforrások minisztere jelentette be a napokban Sára Botond alpolgármester társaságában. Az alpolgármester a Fidesz polgármester-jelöltje.

– Holnap polgármester-választás a kerületben. Mire számít?
– Hát, remélem, hogy bukik a balliberális oldal – mondta egy józsefvárosi férfi.

– Nekem a Kocsis Máté volt a legjobb. Most nem tudom, hogy hát még kire fogok szavazni.
– De elmennek?
– El hát! Hogyne mennének, természetes dolog.
– És mik a problémák itt a kerületben?
– Juj, arról ne is beszéljünk!! Semmi, nagyon meg vagyunk elégedve. Most igen, nagyon meg – mondta egy helyi házaspár.

A baloldali pártok a függetlenként induló Győri Péter mögé álltak be, aki az időközi választást megelőző napon a Rákóczi téri vásárcsarnoknál kampányolt. Győri Péter a ma már nem létező SZDSZ-ben kezdett politizálni. 2000-es évek elejétől mostanáig ő irányította a főváros hajléktalanellátását.

„A legnagyobb eredmény az, hogy tisztességes kampányt tudtunk csinálni a mi részünkről, ez egy nagyon fontos dolog volt, nem vettük át ezt a szájkaratét és ilyen karaktergyilkolós módszert, mi mondtuk a magunkét. A társasházakat akarjuk felújítani, a szociális kérdésekkel akarunk foglalkozni, a vállalkozások újraindításával, tehát a helyi kérdések megoldásával kampányoltunk” – mondta a polgármesterjelölt.

A kerületi újságban azt is beharangozta, hogy az időközi választások hétvégéjén folytatódik a köztisztasági program. A szombat délelőtt azonban a megadott utcákban hiába keresték a lakók az önjáró takarítógépeket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!