2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Jöhet a teljes államosítás

2016. április 29., péntek 12:21, frissítve: péntek 12:22

Jöhet a teljes államosítás a közoktatásban, a kormány elveszi az önkormányzatoktól az iskolák működtetését is Palkovics László oktatási államtitkár javaslatára.

A fenntartó eddig is az állam volt, de a nagyobb települések megtartották a működtetést, ami nem egy helyen okozott feszültséget, egymásra mutogatást. „Tiszta és egyértelmű felelősségre van szükség” – mondta Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Azt kell, hogy mondjam, hogy a vegyes modell, az megbukott. Tehát az a modell, hogy az iskola az állam fenntartásában, az önkormányzat működtetésében van, ez egy hibás döntés volt, tiszta és egyértelmű viszonyokat kell teremteni. De ez csak tárgyalásos alapon megy, hiszen az önkormányzatokkal nyilvánvalóan kell tárgyalnunk, hogy ez hogyan valósítható meg. Erről zajlik egy vita, a mi politikai családunkban is, hogy nem vegyes rendszerre, hanem egy rendszerre van szükség, ahol az állam a fenntartó, az állam a működtető” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!