2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Jogsegélyszolgálatot indít az LMP

2015. május 26., kedd 15:05, frissítve: kedd 15:34

Jogsegélyszolgálatot indít az LMP azoknak, akiket a közszférában vagy állami vállalatoktól elbocsátottak, majd közmunkásként ugyanabban a munkakörben, de kevesebb pénzért visszafoglalkoztatják őket.

Szél Bernadett, a párt parlamenti képviselője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján jelezte: közérdekű adatigényléssel fordul a legnagyobb közfoglalkoztatókhoz a közmunkások számának változásáról, a jövő évi költségvetéshez módosító indítványt nyújt be, amellyel egymilliárd forintot biztosítana a munkaügyi hatóságnak ellenőrzésekre, egyben kérte a hasonló esetek feltárását. Az ellenzéki képviselő egyúttal az érintett minisztériumokat is megkeresi az ügyben.

– Írásbeli kérdést adok be minden érintett miniszterhez. Most már lassan a fél kormány érintett. Tehát Pintér Sándor, Balog Zoltán és Varga Mihály is számíthat arra, hogy kemény kérdéseket fog kapni a Lehet Más a Politikától. És emellett a költségvetéshez benyújtjuk azt a módosítót, ami érdemben tudna segíteni azon, hogy a visszaéléseket ellenőrizzük – mondta Szél Bernadett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!