2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Január végén sztrájkolhatnak az egészségügyi szakdolgozók

Hír TV

2018. január 3., szerda 10:00, frissítve: szerda 16:08

Az RTL Klub híradójának a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke azt mondta: az eddigi emelés nem állította meg a munkaerő elvándorlását, azok közül pedig, akik maradnak, sokan szakmát váltanak. A szakszervezet 40-50 százalékos béremelést követel a kormánytól. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a csatorna érdeklődésére közölte, hogy az érdekképviseletekkel továbbra is egyeztetnek.

A köztisztviselők is sztrájkra készülnek

Leállhatnak két napra az önkormányzati hivatalok – sztrájkra készül a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete is. Az Mfor.hu azt írja, hogy az érdekképviselet január 12-re és 15-re szervez munkabeszüntetést a csökkenő reálkeresetek miatt. Azután elégelték meg a helyzetet, hogy a kormány két forduló után kihátrált az egyeztetésekből – a tárgyalásokon annak a 200 ezer köztisztviselőnek rendezték volna a helyzetét, akinek tíz éve nem nőtt a fizetése.

17 ezer kollégának nem tudják a keresetét helyi erőből növelni, mi ezt fogtuk össze, e kollégáknak az érdekképviselete vagyunk. És az ő érdekükben tartjuk meg a háromlépcsős sztrájkot, ha nem fog a kormányzat a kérdésben előrelépni – mondta Boros Péterné, az MKKSZ elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!