2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Izraeli cég próbált meg lejáratni civil szervezeteket

Hír TV

2018. április 5., csütörtök 15:12, frissítve: csütörtök 15:58

Izraeli hátterű privát biztonsági cég próbálta meg lejáratni a kormány által ellenségesnek tartott civil szervezeteket – írja az Index. Az oldal szerint az illegális titkosszolgálati módszereket is alkalmazó cég a Migration Aidet is megpróbálta kompromittáló helyzetbe hozni, egyebek mellett a beszélgetések titkos rögzítésével. Erről a magyar titkosszolgálatnak is tudomása volt. Azt nem tudni, hogy ki lehetett a megbízója a cégnek, az viszont biztos, hogy a Migration Aiddel történt egyeztetéséről végül Mészáros Lőrinc Magyar Idők nevű lapjában írtak először.

Migránsozás, szervezett bevándorlás jutott eszébe a kancelláriaminiszternek, amikor a Hír TV riportere a Migration Aid elleni külföldi hírszerző akcióról kérdezte. Lázár János azt mondta, hogy az elhárítás mérlegelte a magyar civilekkel szembeni külföldi fellépést, és minden szükséges intézkedést megtett.

„Az elhárítás nyilvánvalóan mérlegelte, hogy ez milyen fokban veszélyes, vagy mit csinál ez a szervezet Magyarországon, a szükséges biztonsági intézkedéseket megtette. Sajnos a jelenség nem cáfolja meg azt a tényt, hogy Magyarország határához bizonyos szervezetek bizonyos emberek megbízásából félmillió embert szerveztek, számukra megbízást adtak például, hogy kis csoportban támadják meg a rendőrséget és a magyar határőrséget. Ez az egész ügy inkább azt a látszatot kelti bennem, hogy a magyar határhoz érkező migránsáradat egy megszervezett dolog volt, amit külföldről szerveztek és komoly pénzekkel támogattak. Nekem ezt üzeni ez az ügy” – fejtette ki a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!