2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Itt van a „Vona-terv”

Hír TV

2017. október 23., hétfő 18:02, frissítve: hétfő 22:55

Ma nem a külső hatalmak a legveszélyesebbek – Orbán Viktor a szabadság legádázabb ellenfele – erről beszélt október 23-i beszédében Vona Gábor. A Jobbik elnöke ismertette a „Vona-tervet” – szerinte a migráció megállítása mellett elszámoltatás és bérunió kell. A Jobbikot pedig az egyetlen kormányváltó erőnek nevezte.

Az idén is a Corvin közben tartotta ünnepi megemlékezését a Jobbik. Az eseményen a párt képviselőjelöltje, az olimpiai bajnok vízilabdázó, Steinmetz Ádám a kivándorlás ügyében vont párhuzamot 1956-tal.

Az előző években is több százezer honfitársunk hagyta el Magyarországot, és keresi a kenyerét külföldön. Ők nem forradalmárok, nem is kalandorok, de mégis, valami hajtja őket – mondta a párt képviselőjelöltje, Steinmetz Ádám.

Az eseményen a Jobbik miniszterelnök-jelöltje azt hangoztatta: a nemzeti ünnepen kötelező politizálni, mert így lehet megérteni, hogy megérte-e az ’56-os hősök áldozata.

Ma nem valami külső erő a magyar szabadság legádázabb ellenfele, hanem sajnos a jelenlegi magyar kormány, élén Orbán Viktorral. Ő ma Magyarországon a szabadság legádázabb ellenfele – hangoztatta Vona Gábor.

A pártelnök azt mondta: a Soros- és az Orbán-tervvel szemben Vona-tervet állítanak, amely megakadályozná az előbbi kettőt, és felfelé ívelő pályára állítaná Magyarországot. Vona Gábor szerint nem számít, hogy ki jobb- és ki baloldali, a kormányváltást csak a Jobbik tudja elérni az emberek segítségével.

Ha mindenki politikai hovatartozástól függetlenül a szívébe néz, vagy a szívére teszi a kezét, és fölteszi a kérdést, hogy melyik az az ellenzéki párt, amelyik ma Magyarországon valóban kormányváltást akar, amely nemcsak beszél róla, hanem bátran szembe is száll Orbánnal és aljas kormányával, és vállalja, hogy vadásznak rá, akkor mindenki tudni és érezni fogja, hogy ez a párt a Jobbik, ezek mi vagyunk – jelentette ki a pártvezető.

A Jobbik megemlékezésén részt vevők Vona Gábor beszédét követően fáklyákkal vonultak a Magyar Rádió székházáig. Itt Murányi Levente 1956-os szabadságharcos mondott beszédet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!