2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Ingatlanpanama: februárban jön a másodfok

Hír TV

2018. január 17., szerda 12:45

Februárban tárgyalja másodfokon a terézvárosi ingatlanpanama-pert a Fővárosi Ítélőtábla - írja a Magyar Nemzet a hatodik kerület jogi képviselőjére hivatkozva.

A lap úgy tudja, a bíróság és az ügyészség már elküldte az önkormányzatnak a dokumentumokat a csaknem másfél évtizede zajlott privatizáció végrehajtóinak elszámoltatásáról. Így jogerős ítélet születhet a volt MSZP-s alpolgármester, Fürst György és társai ügyében az Andrássy út 47., illetve 3. szám alatti paloták 2004-es, áron aluli privatizációja miatt.

A 12 vádlott mindegyike Terézváros szocialista és SZDSZ-es önkormányzati képviselője volt, és csaknem egy éve hűtlen kezelés vádjában találta őket bűnösnek a Fővárosi Törvényszék.

– A szintén terézvárosi ingatlanokat érintő, még folyamatban lévő eljárásokban olyan új bizonyítékok, adatok merültek fel, amelyek alapján a korábbi megszüntető határozat hatályon kívül helyezése és az eljárás folytatása vált indokolttá. Az eljárás folytatása ebben az esetben azt jelenti, hogy ez az ügy jelenleg ügyészi szakban van, és az érdemi döntés meghozatala ezt követően várható. Hét terézvárosi ingatlanról, van szó, ezeket megnevezni, illetve az elmondottakon túl más részletet, információt közölni az ügyészségnek nem áll módjában – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!