2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:25

Illegális bevándorlókat és embercsempészeket fogtak

2015. május 9., szombat 13:00, frissítve: szombat 13:00

Több mint négyszáz külföldi határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt két napban a határrendészek Csongrád és Bács-Kiskun megyében.

Többségük afgán és szíriai állampolgár. Mórahalomnál a rendőrök két szerb embercsempészt is elkaptak, akik szír és szomáliai menekülteket szállítottak autójukban. Ellenük eljárás indult. Csongrád megyében február elején előfordult olyan nap, amikor ezernél is több, főként koszovói határsértőt tartóztattak föl a rendőrök – ezt követően azonban visszaesett az elfogottak száma.

– 361 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében 24 óra alatt. Az elfogott migránsok többsége Afganisztánból és Szíriából érkezett. Két embercsempész is rendőrkézre került a megyében. A szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei Mórahalom belterületén állítottak meg két szerb honosságú gépkocsit, amelyeket két szerb férfi vezetett. A sofőrök nyolc szír és négy szomáliai állampolgárt szállítottak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A szerb sofőrök ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, míg a migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárás indult – közölte Várkonyi Gergely, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!