2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Hófúvásra figyelmeztet a Magyar Közút

Hír TV

2018. február 22., csütörtök 12:05, frissítve: csütörtök 12:50

Hat megyében számíthatunk széllökésekre.

Hat megyében: Győr-Moson-Sopronban, Vasban, Zalában, Veszprémben, Somogyban és Baranyában nehezíti hófúvás a közlekedést. A Magyar Közút arra figyelmeztet, hogy ezekben a megyékben ma akár óránként ötven kilométeres széllökések is lehetnek, ezért arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az út- és látási viszonyokról.

A meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön legfőképp a Dunántúlon várható számottevő havazás, ott napközben 5-15 centiméteres friss hóréteg is kialakulhat.

„Az ország nyugat-dunántúli területén, elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Veszprém és Baranya megyékben számíthatnak az autósok hófúvásos szakaszokra, legfrissebb összesítésünk alapján elsősorban a csornai, fertőszentmiklósi, sárvári, illetve nagyatádi mérnökségünk területén találkozhatnak ilyen jelenséggel az autósok. A mai nap folyamán a Dunántúlon több helyen jelentős mennyiségű friss hó várható, ezért a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkát a mai napon is több száz munkagéppel, folyamatos rotációban látjuk el. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy hóátfúvásos szakaszon hiába takarítják le a munkagépek a burkolatról a havat, egy nagyobb erejű, 40-50 kilométeres széllökés ezt könnyen vissza is tudja hordani” – fogalmazott Pécsi Norbert, a Magyar Közút ügyfélkapcsolati vezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!