2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hitler és Schulz között vont párhuzamot Lázár

Hír TV

2017. december 14., csütörtök 15:26, frissítve: csütörtök 16:04

Adolf Hitler és Martin Schulz között vont párhuzamot Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszternek a német politikus egységes Európáról szóló javaslatával kapcsolatban jutott eszébe az összehasonlítás.

„Teljesen megdöbbentő Magyarország szempontjából a Martin Schulz-féle nyilatkozat, aki új alkotmányt, új európai szövetségi államot vizionál, amihez 2025-re mindenkinek csatlakoznia kell, és aki nem csatlakozik, az automatikusan kimarad. Olyan ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz mondott be, Magyarország legutóbb Adolf Hitlertől kapott. Ilyen ultimátumot nem kapott Magyarország az elmúlt hetven-nyolcvan esztendőben” – fogalmazott a kancelláriaminiszter.

Surján kezdte 

Az Adolf Hitler-ezés ötletét az Európai Parlament volt kereszténydemokrata alelnökétől vehette Lázár János. Surján László délelőtti sajtótájékoztatóján vont párhuzamot az egykori diktátor és a német szociáldemokrata politikus között.

„Mérhetetlen agresszivitás, ahogy Schultz úr felvezette a pártkongresszusukon az európai egyesült államok megvalósítására vonatkozó elképzeléseit. Mindenkinek joga van ilyen dolgot elképzelni, ahhoz azonban nincs joga, hogy kijelentse, akinek ez nem tetszik, az távozzon az Európai Unióból. Ez az a hang, amely engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és amelyet elfogadhatatlannak tartok” – mondta korábban a KDNP tiszteletbeli elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!