2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hiller: Új közoktatási törvényre van szükség

2016. december 6., kedd 21:21, frissítve: péntek 13:10

A volt közoktatási miniszter szerint a 2011-ben elfogadott köznevelési törvény miatt teljesítenek rosszabbul a magyar diákok.

Új közoktatási törvényre van szükség, amely az intézmények helyett a gyermeket állítja középpontba – mondta Hiller István volt oktatási miniszter Magyarország élőben című műsorunkban, aki szerint a 2011-ben elfogadott köznevelési törvény miatt teljesítenek rosszabbul a magyar diákok. Az Országgyűlés szocialista alelnöke szerint a kedden közzétett PISA-felmérés azt támasztja alá, hogy a kormány oktatáspolitikája rossz, a megvalósítás pedig csapnivaló.

„Azokat az előnyöket, amelyek korábban a magyar oktatási rendszerben voltak, azokat az előnyöket csökkentette, a hátrányokat meg jobban kiemelte. Az államosítás eltúlzott, és rosszul megvalósított. Azoknál az önkormányzatoknál, ahol a fenntartó önkormányzat a korábbiakban többet tudott adni, azt most nem teheti meg, a kistelepüléseknél, ahol meg az államnak nagyobb segítségére lett volna szükség, ott meg nem tudták ezt nyújtani. Magyarul nem a kis iskolákat hozták magasabb szintre, hanem az eddig jól működő önkormányzati iskolákat vitték alacsonyabb szintre” – mondta el Hiller István.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!