2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Hiába pályáztak, hoppon maradtak az önkormányzatok

2015. augusztus 13., csütörtök 10:40, frissítve: csütörtök 12:27

A több mint 2500 induló önkormányzatból csaknem 2300-nak nem jutott pénz a Belügyminisztérium fejlesztési pályázatán, forráshiány miatt. A három és fél milliárd forintos pályázati pénzből utakat, járdákat, óvodákat, iskolákat és orvosi rendelőket újíthat fel a győztes 200 település.

A 2400 fős borsodi településről és a szomszédos 500 fős Muhiból is az ónodi rendelőbe járnak háziorvoshoz. Az épület már régi, a tervek szerint most teljesen felújítanák. Erre az önkormányzat csaknem a maximum elnyerhető összeget, 30 milliót kapott. „Gyakorlatilag a felnőtt háziorvosi rendelők teljes felújítása megvalósul. Ebbe belefér az épület teljes tetőszerkezetének komplex cseréje, nyílászárók, a hőszigetelés és a komplex akadálymentesítés, valamint a teljes épületgépészet átépítése” – mondta Tarnóczi József, a település polgármestere.

Ez pedig már egy másik nyertes település a megyében. Az 1100 lelkes Hejőpapiban a kopott, döcögős és kátyús belterületi utakat tennék rendbe a nyertes pályázatból. Itt is pályáztak és nyertek, igaz ide kevesebb mint 10 millió jutott, de még mindig szerencsésebbek a több mint 2000 nyeretlen településnél. A polgármester azt mondta, hasonlóan sok más forráshiányos kistelepüléshez, minden forint jól jön: „9 és fél millió forint pályázati összeget nyert településünk, amelyet két út felújítására fogunk fordítani. A Jókai, amin jelenleg állunk, ezen található a művelődési ház. Szabadtéri és települési rendezvényeket itt rendez az önkormányzat, valamint vállalkozások találhatók rajta” – mondta Miskolci Tibor.


A pályázati célokat az önkormányzatoknak 2016 végéig kell megvalósítaniuk.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!