2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Hiába dőlt be, nem változtatnak a technológián

Hír TV

2018. április 8., vasárnap 14:49, frissítve: vasárnap 16:28

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az urnazárás utáni előzetes eredményadatokat is a jelenleg működő technológiával teszi közzé – közölte Pálffy Ilona, az NVI elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján. Ismert, összeomlott a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere.

Összeomlott a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere. A Választás.hu oldalon az egyetlen használható adat az, hogy hányan mentek el szavazni.

A korábbi választások adatai továbbra sem láthatók, ami megnehezíti a választók hiteles tájékoztatásában érdekelt újságírók dolgát.

Az informatikai rendszert egy állami tulajdonú cég üzemelteti. A társaság fejlesztési igazgatója március végén büszkén jelentette be, hogy a rendszer főpróbája sikeres volt.

Pálffy Ilona, az NVI elnöke mindezek ellenére azt közölte, hogy a jelenleg működő technológiával közlik az előzetes eredményadatokat annak ellenére, hogy vannak problémák.

„Miután tervezetten álltunk át, azt pedig tudtuk, hogy működik. Nyilvánvaló, hogy megnézzük. De szerintem nem indítunk vizsgálatot. Tehát ez egy tudott dolog volt részünkről” – így az NVI elnöke. 

(Hír TV/MTI)

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!