2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Hiába a támogatás, tovább vonják a pénzt Kisteleken

Hír TV

2017. november 30., csütörtök 06:00

Már hónapok óta vonják a kistelekiektől a szennyvízcsatorna-beruházás költségeit, pedig a fejlesztés százszázalékos támogatással készült el, ahogy ezt a kancelláriaminiszter is megerősítette. A város fideszes polgármestere azonban vitatja Lázár János nyilatkozatát, szerinte a lakosság pénze az utak helyreállításához kell.

Együtt harcolnak a kistelekiek a szennyvízcsatorna-beruházás önrészének visszafizetéséért. Az uniós támogatás melletti ötszázalékos önerőt ugyanis az állam átvállalta, így százszázalékos támogatással készült el a beruházás. Az önerőt mégis beszedi az önkormányzat a lakóktól. Van, akinek a családi pótlékából inkasszóztak, másnak a nyugdíjából.

„Nyolcvanezer forintot levontak a temetési pénzemből. Nem értem, hogy ha egyszer száz százalék támogatást kaptak, akkor hogy lehet az, hogy egy kisnyugdíjassal a tudtán kívül ezt megcsinálják” – nyilatkozta egyik helyi lakos.

A helyiek szerint nem volt átlátható a beruházás.

„Kértem azt a megbízólevelet, amelyben a küldötteket megbíztuk volna mi mint tagok, mert senki nem tudta nagyon sokáig, hogy vannak küldöttek, azt pedig végkép nem tudtuk, hogy kik. Nekem még nem vonták le a nyugdíjamból ezt az összeget, mert nem válaszoltak, illetve nem tudták ezeket a dokumentumokat biztosítani a részemre” – mondta egy másik kisteleki nő.

A szerda esti városi közmeghallgatáson is a csatorna volt a fő téma. A fideszes polgármester nem érti, miért kérik rajta számon a beruházást. „A települések kilencvenkilenc százalékánál így volt: Balástyán, Szatymazon, Bakson, Ópusztaszeren. Mindenki hülye volt?” – fogalmazott Nagy Sándor.

A fideszes településvezető szerint Lázár János kancelláriaminiszter állításával ellentétben nem teljes támogatással készült el a beruházás. Szerinte a szomszédos Székkutas polgármestere is csak a miniszterrel való jó kapcsolatának és a megkapott támogatásnak köszönhetően tudta az utakat a munkálatok után helyreállíttatni.

A polgármester szerint a csatornázási botrány csak politikai csatározás. Ők csak azt tették, ami a város érdekeit szolgálja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!