2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Hétfőn tárgyalhatják a lex CEU-t

2017. április 1., szombat 12:48, frissítve: szombat 13:12

Elképzelhető, hogy az Országgyűlés hétfőn különleges eljárásban tárgyalja a felsőoktatási törvény módosítását – mondta a Hír TV kérdésére Tuzson Bence.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár állítása szerint a jogszabályt nem a CEU-ra írták, de annak célja az is, hogy az egyetem – mint mondta – visszaélésszerű joggyakorlását megakadályozzák. Tuzson Bence „postafiók-egyetemnek” tartja a CEU-t, ugyanis szerinte a CEU helyett egy szerződés alapján a Közép-európai Egyetem lát el oktatási tevékenységet.

„Egy »postafiók-egyetem« csak azért, hogy Magyarországon egy másik egyetem, amit CEU-nak neveznek, de ami az egyetem nyilatkozata szerint is Magyarországon valós tevékenységet nem folytat, csupán szerződése van egy másik egyetemmel, a Közép-európai Egyetemmel, ami helyette tevékenységet lát el, s utána kiadnak tulajdonképpen diplomagyárként a másik egyetemnek a papírjaira hivatkozva egy másik diplomát, ez mindenképpen visszaélésszerű joggyakorlás, azaz csalás” – jelentette ki az államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!