2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Újra járható a Szabadság híd és a Vámház körút

2015. augusztus 19., szerda 13:03, frissítve: szerda 13:51

Még mindig tart a vihar utáni veszélyelhárítás, az elöntött épületek és beszakadt utak helyreállítása akár hetekig is eltarthat.

Az első biztosítói jelzések szerint a kár mértéke megközelíti a félmilliárd forintot, de például Budapesten, ahol a legnagyobb volt a pusztítás, még tart a felmérés. A BKK jelezte, hogy újra járható a Szabadság híd és a Vámház körút, miután ultrahangos vizsgálattal megállapították, hogy a villamospálya alatt nem keletkezett üreg az útbeszakadás környezetében. A villamosokra és buszokra bevezetett korlátozásokat azonban még nem oldják fel. A fővárosban ugyanakkor körülbelül ezer háztartásban továbbra sincs áram.

„Hétfő óta a viharkárokkal kapcsolatban már több mint 620 helyszínen volt szükség a tűzoltók segítségére, jellemzően a nagy mennyiségű csapadékvizet kellett eltávolítaniuk. A fővárosban a tegnapi nap folyamán is, így éjszaka is zajlottak a munkálatok, illetve a mai napon is vannak még olyan helyszínek, ahol a felgyülemlett vizet kell eltávolítani. Emellett folyamatosan csökken a fővárosban azoknak a fogyasztási helyeknek a száma, ahol még mindig szünetel az áramellátás, az áramszolgáltató szakembereivel közösen végzik a kollégáim a munkát” – tájékoztatott Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Helyreállt a rend az Uzsokiban

Az Uzsoki Utcai Kórházban reggel óta működik az ügyeleti ellátás, délután pedig a járóbetegek ellátása is újraindul – tudta meg a Hír TV. A vihar okozta károk miatt nem tudták fogadni a pácienseket. A Honvédkórházban a fül-orr-gégészeti osztály műtőit árasztotta el a víz. A műtétek a rendkívüli helyzet ellenére nem álltak le. Az intézmény gazdasági igazgatója szerint ma már itt is visszaállhat a szokásos betegfogadási rend. A fővárosban három postahivatal is csak délután nyit ki.

Szerdán is sokfelé várható tartós eső – helyenként felhőszakadás is lehet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!