2020. január 25.,
szombat, Pál napja

Helybenhagyták Czeglédyék előzetes letartóztatását

2017. június 30., péntek 16:27, frissítve: péntek 16:42

A korábbi fellebbezést elutasítva helybenhagyta a Szegedi Járásbíróság Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista képviselő, valamint nyolc társa egy hónapos előzetes letartóztatását.

A NAV még tavaly kezdett nyomozni az ügyben – a gyanúsítottak ellen június közepén rendelték el a kényszerintézkedést. A gyanú szerint 2013 és 2016 között a bűnszervezet által irányított és diákmunka-közvetítéssel foglalkozó Humán Operátor Zrt. 3 milliárdos költségvetési csalást okozott. A Csongrád Megyei Főügyészség most egy újabb gyanúsított előzetes letartóztatását is indítványozta, aki a hálózat közvetlen koordinálásában vett részt.

„A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyamatban lévő nyomozásban mindeddig kilenc gyanúsított előzetes letartóztatására került sor. A főügyészség a tegnapi napon újabb gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta a járásbíróságtól. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónapra. Az indítvány indoka a szökés, elrejtőzés, valamint annak az indoka volt, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárás meghiúsítására törekedhetne a gyanúsított. A most előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsított a Humán Operátor Zrt. közvetlen tevékenységével is összefüggésbe hozható, a gyanú szerint az iskolaszövetkezetek tevékenységének koordinálásában vett részt” – közölte Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.