2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Heller: Vissza kell lépni a Jobbik javára

Hír TV

2018. március 22., csütörtök 08:42, frissítve: csütörtök 10:36

Több értelme lenne a baloldali pártoknak visszalépni jobbikos jelölt javára, mint fordítva - vélekedett Heller Ágnes Egyenesen című műsorunkban.

A filozófus egy saját maga által készített közvélemény-kutatás alapján jutott arra, hogy a jobbikos szavazók inkább a Fideszre húznák az X-et, ha jelöltjük a baloldal javára lépne vissza.

„A Jobbik részéről megértem, hogy ők nem akarják ezt az együttműködést, mert az ő szavazóik esetében lehetséges, hogy ilyenkor a Fideszre fognak szavazni. Ugyanakkor, ha nem lépnek vissza, a szavazóik egyharmada így is úgy is át fog szavazni. Ez garantált. A baloldali pártok esetében a szavazók hetven százaléka fog átszavazni. Ezt világosan láttam, és az, aki nem fog átszavazni, sem fog a Fideszre szavazni, úgy hogy a baloldal szempontjából nincs veszély” – véli Heller Ágnes.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

A Jobbik alelnöke szerint sem biztos, hogy elérné a kívánt hatást, ha visszaléptetnék jelöltjeiket bizonyos körzetekben.

Sneider Tamás reggeli műsorunkban azt mondta: miután a választókerületek 85-90 százalékában a Jobbik a legerősebb ellenzéki erő, komolytalan lenne, ha az esélyesebb jelölt teret engedne az esélytelenebb javára.

A választók viszont nem nagyon tudják honorálni. Tehát, ha például itt is megtörténne egy ilyen Kunhalmi Ágnes esetében, akkor én biztos vagyok benne, hogy a jobbikosoknak – még a felmérések is nagyjából ezt mutatják – a fele lehet, hogy el se menne szavazni az ő körzetében. Lennének nagyon sokan, akik a Fideszre szavaznának egyébként egy ilyen helyzetben. Lehet, hogy Kunhalmi Ágnes – sőt én biztos vagyok benne – sokkal rosszabb helyzetbe kerülne egy ilyen forgatókönyv esetén – mondta Sneider.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!