2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:30

Háromszor több a menekültkérő idén, mint tavaly egész évben

2015. augusztus 22., szombat 10:05, frissítve: szombat 12:13

Háromszor annyi menedékkérelmet adtak be Magyarországon idén, mint az egész tavalyi esztendőben. A többség háborús övezetekből érkezik.

Augusztus közepéig háromszor annyian kértek menedéket Magyarországon, mint a teljes tavalyi esztendőben – írja a Magyar Hírlap a Bevándorlási Hivatal adataira hivatkozva. A migránsok fele azonban a kérelem elbírálása előtt elhagyta az országot, így esetükben a hatóság megszüntette az eljárást. A jogszabályok alapján a kérelmezők töredéke minősült egyébként valódi menekültnek, amit az is jelez, hogy a magyar állam mindössze 300 embernek adta meg a védelmet. Menekültnek Magyarországon az számít, akit hazájában a származása, vallási hovatartozása vagy politikai meggyőződése miatt üldöznek.

A rendőrség az elmúlt egy napban több mint 1750 határsértőt fogott el, Csongrád megyében tizenegy embercsempészt állítottak elő, az egyik banda konvojban szállított bevándorlókat Budapest felé az M5-ös autópályán.

„46 csoportban 1439 illegális bevándorlóval, köztük 209 gyermekkel intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén augusztus 21-én. Őrizetbe vettek a rendőrök öt sofőrt, akik embercsempészés bűntettével gyanúsítottak. Augusztus 22-én, 1 óra 8 perckor az M5-ös autópálya röszkei felhajtójánál állítottak meg az egyenruhások és a nyomozók öt, konvojban közlekedő autót, amelyben összesen 31 szír illegális bevándorló utazott. Az 55-ös úton szintén egy szerb állampolgárt fogtak el, aki kisteherautójában 39 illegális bevándorlót akart Nyugat-Európába eljuttatni. Az illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárás indult” – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A héten bejelentett határvadász századok felállításáról a kormány nem egyeztetett a rendőrök szakszervezeteivel. Részletek >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!