2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hat önkormányzat ágál az iskolaátadás ellen

2016. december 3., szombat 21:41, frissítve: vasárnap 11:26

Hat önkormányzat nem hajlandó átadni iskoláit az államnak – egyebek közt erről beszélt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke Szerencsen, az ottani oktatási intézmények ünnepélyes átvételén.

Pölöskei Gáborné azt mondta, a tankerületek minden önkormányzattal egyedi megállapodásokat kötnek, 443 helyhatósággal ez már folyamatban van, további 34-nél pedig még vannak vitás kérdések. A tanárok bérét már eddig is az állam fizette és a munkáltatójuk is a Klik volt, januárral pedig az intézmények teljes üzemeltetése állami kézbe kerül.

„Úgy tűnik, hogy hat esetben érdemi véleménykülönbség van az önkormányzatokkal, ők valószínűleg nem írják alá a megállapodást. Ugyanakkor azt mondom, hogy – mivel beszélgettünk a polgármesterekkel itt is – mindenütt érdemben elkezdődtek a tárgyalások, hiszen az iskolák mindenkinek fontosak. Itt valami más van, talán politika, talán olyan érdekkülönbség vagy olyan megszólalások, amelyekből kicsit nehéz utána kikecmeregni” – jelentette ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!