2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Hat-hét közteres ment egy bliccelőre a Deák téren

Hír TV

2017. november 15., szerda 13:45, frissítve: szerda 13:57

Hat-hét közterület-felügyelő bilincselt meg egy nőt a 3-as metró Deák téri megállójában, aki állítólag hamis bérletet mutatott be.

Nagy feltűnést okozott Deák téri metróállomáson szerda délelőtt egy nő előállítása, aki az ellenőr elmondása szerint hamis bérletet mutatott be. Az ellenőr felszólította a személyi iratai és a bérlet átadására, amit a nő teljesített is. A közterület-felügyelők a jelenlévők és az előállított nő elmondása szerint az után léptek közbe, amikor ő megpróbálta erőszakkal visszavenni a személyi igazolványát az ellenőrtől, az ugyanis nem volt hajlandó azt visszaadni. A kiérkező rendőrök beszéltek az ellenőrökkel is, akik átadtak nekik iratokat is, feltehetően az addigra már megbilincselt nő igazolványát.

 

Ez az eljárás nem biztos, hogy jogszerű: az ellenőröknek és a közterület-felügyelőknek nincs joguk elkobozni a személyit vagy a lakcímkártyát, annak elvételére csak a rendőröknek van jogosultsága. Az ellenőrök csak a bérletet kobozhatják el, amennyiben visszaélés történik vele, például tényleg hamis. Azonban a személyi adatok felvétele után az ellenőrnek azt is vissza kell adnia.

 

Az előállítás ellen az érintett is hangosan tiltakozott, ami miatt többen a rendőrök köré gyűltek – a járókelők között is vita alakult ki, volt, aki a megbilincselt nőt, más a rendőröket szidta. Többen kritizálták a köztereseket, hogy „egy nőt heten kell őrizniük, miközben a Deák téren az igazi bűnözők ellen nem tudnak fellépni”, de elhangzott az is, hogy „Mészárost bezzeg hagyják, hadd lopjon”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!