2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Három évre ítélték az exfideszes Gál Rolandot

Hír TV

2017. október 27., péntek 14:02, frissítve: péntek 20:01

Bűnpártolásért három év börtönre ítélte első fokon Dunaújváros egykori fideszes képviselőjét, Gál Rolandot a Szekszárdi Törvényszék. A vád szerint a volt politikus rokoni kapcsolatban állt a megölt vállalkozóval, akinek dunaföldvári házához 2013-ban gépkocsival szállította a gyilkosság elkövetésével vádolt G. Antalt.

Késő este is talicskával hordták ki a törmeléket az egyik dunaújvárosi családi házból 2016 februárjában a hatóság emberi. A pincét bontották, ahol a 2013-ban eltűnt vállalkozó holttestét kereste a rendőrség. A házban egy idős asszony élt, aki a szomszéd szerint rokona lehet az akkor még gyilkossággal gyanúsított Gál Rolandnak, aki korábban az önkormányzat közbiztonsági tanácsnoka volt.

A pénteki tárgyalásra vezetőszáron hozták be az elsőrendű vádlottat, őt segítette Gál Roland, egykori fideszes képviselő – mondta ki elsőfokú ítéletében a Szekszárdi Törvényszék. „Gál Roland bűnös emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntettében, mely a Btk. 1978. évi 4-es törvény 244. szakasz 1. bekezdés b pontjába ütközik és a 3. bekezdés a. pontja szerint minősül és büntetendő” – fogalmazott Farkas László tanácsvezető.

A vád szerint a volt képviselő rokoni kapcsolatban állt a meggyilkolt áldozattal, akit miután az elsőrendű vádlott megfojtotta, a gyilkos segítségével az autóba tette. Ezután Gál Roland egy dunaújvárosi háznál segédkezett a holttest pincébe való lecipelésében, amit ezután bebetonoztak. 

„G. Antal elsőrendű vádlott, miután tudatosult benne, hogy M. Antal sértett meghalt a magatartása következtében, eldöntötte a holttest eltüntetését. Eszébe jutott, hogy az édesanyja, G. Jánosné által lakott dunaújvárosi ingatlanon ebben az időszakban felújítási munkálatok zajlottak, így arra az elhatározásra jutott, hogy M. Antal sértettet Gál Roland harmadrendű vádlott által vezetett gépjárművel elszállítják a dunaújvárosi házhoz, ott a pincében befalazza, bebetonozza annak érdekében, hogy tettére ne derüljön fény” – ismertette a történteket a tanácsvezető.

Az egykori képviselő 2016 februárja óta előzetes letartóztatásban volt, idén tavasztól pedig lakhely elhagyási tilalom sújtotta. Az elsőrendű – egyébként visszaeső vádlottat – 17 év fegyház büntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!