2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Hamis segélykifizetésekkel nyúlták le a milliókat

Hír TV

2017. október 27., péntek 00:23, frissítve: péntek 12:56

Milliók tűntek el a legszegényebbeknek járó támogatásokból Mezőtúron. A fideszes önkormányzatnál a hivatali beosztottak élhettek vissza a pénzekkel, a gyanú szerint havonta csaknem másfél milliót tüntethettek el hamis segélykifizetésekkel. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

A gyanú szerint összesen 11 millió forintos kár érte a mezőtúri önkormányzatot. 70 millió forint megy évente szociális támogatásra, ennek a keretnek egy részével történhetett visszaélés. A helyiek között az a pletyka terhed, hogy elhunyt személyek adataival élhettek vissza.

„Történtek néminemű dolgok, bűncselekmények, nem tudom még határozottan, hogy mi milyen minősítés lesz, sikkasztás vagy csalás vagy lopás, fogalmam nincs” – mondta egy mezőtúri férfi.

„Felháborító, hogy csöndes kis városunkban a nemzeti együttműködés rendszerének sajátossága, velejárója, a korrupció felütötte a fejét” – mondta a Jobbik helyi képviselője. Csányi Tamás szerint a tiltott pártfinanszírozás sem kizárt.

„Mint érdekképviselő nekem szükséges tájékoztatást adnom az engem megkereső választópolgároknak, a város lakosainak. Ezzel kapcsolatban valóban az derült ki, hogy magas összegre történő sikkasztás vagy más bűncselekmény történhetett a gyanú szerint” – tette hozzá a jobbikos politikus.

A már több hónapja folyó csalásra saját elmondása szerint Herczeg Zsolt, Mezőtúr fideszes polgármestere figyelt fel még augusztusban. Az önkormányzat belső ellenőri vizsgálatot, illetve fegyelmi eljárást rendelt el, majd feljelentést tett.

„A jegyző mint az érintettek munkáltatója rendelkezett a fegyelmi eljárás elindításáról. Ennek eredményeképpen azt tudom mondani, hogy öt köztisztviselő ellen fegyelmi eljárást indítottunk, és valamennyiüket felfüggesztettük az állásukból” – mondta a városvezető.

A polgármester szerint további érintettjei is lehetnek az ügynek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!