2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Halálos repülőbaleset Esztergomnál

,

2015. június 7., vasárnap 15:53, frissítve: vasárnap 17:59

Egy tapasztalt oktató és egy tanuló vesztette életét az esztergomi vitorlázórepülő-balesetben. A reptér közelében két gép ütközött össze, az egyikben ült mindkét áldozat, ők kizuhantak a járműből. A másik vitorlázó repülőt egy tanuló vezette, ő sértetlenül leszállt. A baleset okát még vizsgálják.

Orral csapódott a földbe egy esztergomi mezőben a lezuhant vitorlázó repülő – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója. A gépen két férfi – egy tapasztalt oktató és egy tanuló pilóta – utazott. A gépet a tanuló vezette, oktatója mögötte ült. Mindketten kizuhantak a gépből és a helyszínen életüket vesztették. A másik vitorlázórepülőn egy férfi – egy szintén tanuló pilóta – ült, neki sikerült elérnie a repülőteret és letenni a gépet, valamint sérülés nélkül megúszni a balesetet.

Racsné Galambos Gréta, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír TV-nek megerősítette, a balesetet az okozta, hogy a két gép szárnyai összeértek. A helyszíni szemle jelenleg is folyik.

– A jelenlegi információk szerint valóban a két vitorlázó repülőgép összeütközött, mégpedig a szárnya ért össze, az ütközés következtében az egyik vitorlázó repülőgép, amelyben ketten utaztak, orral a földbe csapódott, a helyszínen mind a két személy életét vesztette. A másik vitorlázó repülőgép pilótája kényszerleszállást hajtott végre, ő nem sérült meg a balesetben – mondta Racsné Galambos Gréta.

A Hír TV információ szerint a balesetet a lezuhant gép vezetője okozta. Ezt azt információt a rendőrség nem erősítette meg.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!