2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Hadüzenet a mesterséges anyagoknak és ingyenes étel

,

2015. augusztus 31., hétfő 21:40

Kedden 1,2 millió diáknak indul a tanév. Minden évfolyamon kötelezővé válik a mindennapos testnevelés, a rászoruló gyermekeknek elsőtől harmadikig ingyen jár a tankönyv. Többen kapnak ingyen kosztot is a menzán.

320 ezer gyermek juthat ingyenesen meleg ételhez az új tanévvel életbe lépő közétkeztetési rendeletnek köszönhetően – jelentette be Novák Katalin családügyi államtitkár: „2014-ben 28 milliárd forintot fordítottunk gyermekétkeztetésre, ez most már a 2015. évre 58 milliárd forintra emelkedett, és ez fog felemelkedni 2016-ban már 70 milliárd forintra.”

Az államtitkár hangsúlyozta, arra is figyelnek, hogy mindenki a korának megfelelő mennyiségű ételhez jusson. „Hadat üzenünk azoknak a mesterséges alapanyagoknak, amik károsak, tehát nem lehet mostantól porból krumplipürét készíteni, nem lehet olyan adalékanyagokat hozzátenni az ételekhez, amiknek semmilyen pozitív értékük nincsen, kizárólag egészségtelen. Ezenkívül a rendelet tartalmazza azt is, hogy a gyermekeknek az ivóvízhez való hozzájutását is segítsük, hiszen az is fontos, hogy ne különböző cukrozott üdítőkkel, ivólevekkel itassuk a gyerekeinket, hanem adjunk lehetőséget nekik ahhoz is, hogy akár cukrozatlan teához, akár ivóvízhez tudjanak jutni” – tette hozzá Novák Katalin.

Közben egy budai rendezvényközpontban 110 iskolás gyermek kapott meleg ebédet egy külföldi élelmiszerlánc és egy nemzetközi kozmetikai cég közös adománygyűjtésének zárásaként. „Minden egyes vásárlásból 10 forintot különítettünk el a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára, amiből a manapság napi szinten 20 ezer éhező gyermek közül a galgagutai illetve az inárcsi települések összesen 110 gyermekének 6 hónapon keresztül tartó étkezését tudjuk biztosítani” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország PR-vezetője.


5 millió forint gyűlt össze, a pénzt a gyermekek délutáni és hétvégi étkeztetésére fordítják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!