2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Hadházy: Éhező gyermekek elől veszi el a pénzt a kormány

Hír TV

2017. december 28., csütörtök 15:04, frissítve: csütörtök 19:41

Brüsszel pénzéből osztott hátrányos helyzetű, kisgyermekes családoknak élelmiszert a szociális államtitkár júniusban. A dobozon csak a kormánypropagandának jutott hely. Azt elhallgatták, hogy a csomagot uniós támogatásból állították össze. A program kezdetben három, szegénynek számító megyére, Borsodra, Szabolcsra és Hajdú-Biharra korlátozódott. Újabban viszont országossá bővítenék. Legalább 81, legfeljebb pedig 128 járásra terjesztenék ki az élelmiszersegélyezést. A közbeszerzés pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által irányított Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság írta ki. A nyertes egy öt cégből álló társulás lett, amellyel október végén írták alá a szerződést.

„Ha a pályázatot szétszedik, kisebb cégek is nyerhettek volna. Ez az afrikai banánköztársaságokban jellemző. Így szokták megsápolni a helyi maffiában a nemzetközi segélyeket. - mondja Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika társelnöke.

Az állva hagyott konzorciumot a Halker Kft. vezeti, amely nevéből adódóan halat, húst, továbbá tejterméket és szárazárút forgalmaz.

„A nyertest egyetlen egy ajánlatból választották ki, idézőjelesen. Egy ajánlatból, mivel lett volna több jelentkező is, de a három konkurens ajánlatot egyszerűen kizárták. Miután megnézték mi van benne, lenne olcsóbb ajánlat is és több csomagot lehetne jóval több gyermeknek kiosztani, akkor ezeket kizárták. Ami egészen vérlázító, hogy olyan indokkal, hogy az ajánlatok aránytalanul olcsók voltak” – tette hozzá Hadházy.

Virsli, parizer és löncshús a táblázatban. Az ár mellett ceruzával írva egy-egy kisebb szám. Az LMP-s politikus azt állítja, hogy a dokumentum a Halkertől került a birtokába, és azt bizonyítja, hogy a cég az államnak drágábban szállít, mint a piaci partnereknek.

A Halker Kft. írásban annyit közölt a Hír TV-vel, hogy megfelelő pályázatot nyújtottak be, a riválisok kizárásól pedig nem tud nyilatkozni.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!