2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Habony potyautas volt: stoppolt, és felvették

2017. június 23., péntek 23:00

Habony Árpád helikopteres meneküléséről faggatta a belügyi államtitkárt a Jobbik egyik képviselője a parlamentben. A miniszterelnök titokzatos tanácsadója Kínából tért haza a közelmúltban. Amikor megtudta, hogy a ferihegyi repülőtéren újságírók várják, forgószárnyassal távozott a helyszínről.

Rendőrök küldték ki Célpont című riportműsorunk stábját a ferihegyi repülőtérről. Kollégáink egy magángépre vártak két hete. A Bombardier luxusgéppel nem valamelyik szaúdi olajsejk, hanem Habony Árpád érkezett meg Ferihegyre.

A repülő Kínából tért haza Demján Sándor milliárdos vállalkozóval és a miniszterelnök tanácsadójával. Habony helikopterrel menekült el a kamera elől, így nem tudtuk tőle megkérdezni, hogy Hongkongban járt-e. A Kínához tartozó városállamban jegyezték be azt a céget, amely a legnagyobb hasznot húzta a magyar letelepedési kötvények forgalmazásából. A kötvényüzlet kínai ágát a sajtó a Habony–Rogán-érdekkörhöz szokta kötni.

A Jobbik a miniszterelnököt kérdezte volna, de Orbán Viktor távollétében a Belügyminisztérium államtitkára válaszolt az ellenzéki párt képviselőjének.

„Nem érzik-e szükségét annak, hogy megvizsgálják, hogy egy kölcsönökből élő ember adózási kötelezettségeinek eleget tesz-e, ha ilyen luxusban tud élni? Más kérdés hogy a rendőrség vajon jogszerűen járt-e el akkor, amikor egy magánluxusgép utasait védi a rájuk várakozó újságírók kérdései elől. Habony Árpádnak volt-e vagy van-e diplomata-útlevele, amelyet az Orbán-kormányól kapott? Végül: Habony Árpád mi alapján kap olyan kiváltságos eljárást egy olyan szigorúan biztosított objektumban, a repülőtéren, hogy ő egyszerűen helikopterrel távozhat onnan?” – sorolta kérdéseit Szilágyi György országgyűlési képviselő.

Kontrát Károly ugyanazt a választ adta, mint korábban Orbán Viktor. Az államtitkár is arra hivatkozott, hogy Habony formálisan nem a miniszterelnök tanácsadója.

„Habony Árpád nem áll és nem állt jogviszonyban egyetlen kormányzati szervvel vagy személlyel sem. Közfunkciót nem tölt be, nem politikus, és semmilyen közéleti tevékenységet nem végez, diplomata-útlevéllel nem rendelkezik” – mondta a parlamenti államtitkár.

A Hír TV úgy tudja, hogy Habony Árpád potyautas volt Demján Sándor gépén, a miniszterelnök bizalmasa stoppolt a makaói repülőtéren, a nagyvállalkozó pedig felvette.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!