2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gyurcsány cége ellenőrzi a hazai uniós fejlesztések működését

,

2015. április 19., vasárnap 16:00, frissítve: vasárnap 17:39

Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. ellenőrzi a hazai uniós fejlesztések működését az Európai Bizottság megbízásából. Csepreghy Nándor szerint a politikai függetlenséget hirdető bizottság ezzel hálapénzt ad a volt miniszterelnöknek.

A fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár hozzátette: a jelenleg tizenkétezermilliárd forintnyi uniós beruházás felett így az a cég bábáskodhat majd, amelyik képtelen az objektív és szakmailag elfogulatlan álláspontra.

„A bizottság annak a Gyurcsány Ferencnek ad havonta több millió forintot, akinek az emberei megvámolták az államot, és aki most a parlament ellenzéki soraiban üzleti érdekei alá rendeli az ország érdekét. Összefoglalva: az európai bizottság szakmai álláspontját nem egy nemzetközi szakértői cégre, nem a négy nagy könyvvizsgáló cég valamelyikére alapozza, hanem Gyurcsány Ferenc magánvéleményére” – hangsúlyozta Csepreghy Nándor.

Jobbik: Gyurcsánynak börtönben a helye

A Jobbik szerint Gyurcsány Ferencnek nem brüsszeli megbízás, hanem börtönbüntetés járna. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője közleményében azt írta: az Altusszal kapcsolatban az évek során botrányok sorozata látott napvilágot. A politikus példaképp említette, hogy a konzorcium korábban töredékáron szerezte meg a Motimot, amely a szén-dioxid-kvóták kiosztásával és értékesítésével is tízmilliókkal gazdagodott. Mirkóczki Ádám szerint az Altus cégcsoport tagja volt az a cég is, amely tanácsadás és közvélemény-formálás címszóval nyolcvanmillió forinttal gazdagodott a paksi atomerőművön is.

Az Altus – tíz külföldi céggel társulva – nyílt pályázaton nyerte el a megbízást – tudatta a cég vezérigazgatója. Dobrev Klára, aki Gyurcsány Ferenc felesége, azt írta közleményében, hogy nem a fejlesztésekkel foglalkozó intézmények működésének ellenőrzése a feladatuk, hanem a tervezési dokumentumok szakmai elemzése. Megjegyezte, hogy maga az Altus kizárólag külföldi, illetve nemzetközi programokat vizsgál, magyarokat nem. Gyurcsány Ferenc is kiadott egy közleményt, a volt miniszterelnök szerint az Orbán-kormánynak fáj, hogy az Altus nemzetközi versenyben is megállja a helyét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!