2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Gyanús összefonódás: százmilliók vándoroltak fideszes zsebekbe

Hír TV

2017. október 26., csütörtök 22:59, frissítve: hétfő 20:25

Több száz millió forintnyi uniós pénz került Simonka György és Varga Gábor családi céghálózatához Hadházy Ákos szerint.

Helyreigazítás:

Valótlanul híreszteltük, hogy Varga Gábor képviselő családjához köthető cégek ugyanarra a területre vettek fel uniós támogatást és ezeken nincsenek nyulak. Ezzel szemben a valóság az, hogy két különböző cég, két külön nyúltelepet valósított meg. A Hadházy Ákos által készített felvételeken azonban egy másik nem uniós forrásból megvalósult terület került bemutatásra, olyan látszatot keltve, mintha az uniós forrásból megvalósult telepeken nem lenne nyúl.

Az LMP társelnöke azt mondta: a két fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségei egymástól ugyan több száz kilométerre működnek, mégis elképesztő azonosságok és összefonódások vannak köztük. Arról a Hír Televízió már kedden beszámolt, hogy az ellenzéki politikus írásbeli kérdésére a legfőbb ügyész megerősítette, a céghálózat ellen jelenleg is nyomozás folyik.

„Mindkét esetben jellemző, hogy a projektek haszna minimum megkérdőjelezhető. Az egyik legdurvább példa egy bikácsi telep, ahol egyetlen nyúltelep van egyetlen helyen, de azt két kft. építette, két kft. kapott rá 40-40 millió forintos támogatást. Mind a két kft. Varga Gábor családtagjaihoz köthető, és mind a két esetben az látható, hogy gyakorlatilag egyetlen nyúl sincsen ott” – mondta az ellenzéki politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!