2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gulyás: Nem tudunk létezni az orosz gáz nélkül

Hír TV

2017. november 22., szerda 17:06, frissítve: szerda 18:01

Nem tetszik a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy az ország nem tud létezni orosz energiaimport nélkül, jobb megoldást viszont nem tud.

Gulyás Gergely erről az Európai Liberális Fórum rendezvényén beszélt, ahol a magyar–orosz viszonyról is kérdezték. A kormánypárti politikus azt mondta: Magyarország szövetségesei az Európai Unióban és a NATO-ban vannak, az Oroszországgal fennálló kapcsolat viszont gazdasági érdek, az energiafüggőségért pedig nemcsak a Fidesz-kormány a felelős.

„Az energiadiverzifikáció célkitűzése, függetlenül attól, hogy bal- vagy jobboldali kormány volt hatalmon, mindenki által elfogadott, közös célkitűzés volt. Az ma Európa gyengeségének a bizonyítéka – hiszen nyilván ez csak Magyarországtól nem függött –, hogy ilyen lehetőség nem jött létre. Ezért akár tetszik nekünk, akár nem – szerintem nekünk ez nem tetszik –, ma Magyarország orosz gáz és import nélkül nem tud létezni, gazdasági teljesítménye tragikussá válna. Minden más energia minden mértékadó számítás szerint lényegesen drágább, vagy nem pótolja azt, amit Oroszországtól behozunk” – nyilatkozta a frakcióvezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!