2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gréczy: hiába a kormánykommunikáció, a lakosság is megérzi a gyenge forintot

Hír TV

2018. július 4., szerda 10:11, frissítve: szerda 10:18

Hiába kommunikálja azt a kormány, hogy a lakosság nem érzi a gyenge forintot, nincs így - állítja a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője. Gréczy Zsolt szerint a magas árfolyam hatással van az üzemanyag- és így szinte minden élelmiszer árára is.

Az ellenzéki politikus azt nevetségesnek tartja, hogy azok a kormánypárti politikusok, akik 270 forintos eurónál a kormány távozását követelték még 2010 előtt, akik most piaci folyamatokkal magyarázzák a gyengülést és arról beszélnek, hogy a folyamatot nem szabad egysíkúan nézni.

„Ezt jelezte 2008-ban a világválság idején Orbán Viktornak is? Ugyanez az úriember. Vagy Matolcsy úr vagy Varga Mihály vagy Navracsics Tibor? Vagy a teljes Fidesz-frakció, amelyik ott hisztizett és tartotta óránként a sajtótájékoztatókat, hogy Gyurcsány Ferenc azonnal távozzon, mert a forint így áll meg úgy áll. Szerintem akkor is a piaci viszonyok határozták meg a forint árfolyamát, de ez a Fideszt különösebben nem zavarta, hanem kiállt és azt üvöltötte, hogy a miniszterelnök távozzon. Hát most ne csodálkozzon, hogyha az ellenzék megint azt követeli, hogy a miniszterelnök távozzon” – jelentette ki Gréczy.

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!