2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Vezércikk 04:00

Gömöri Zsolt: Lejárató kampányt folytatnak ellenem

,

2015. május 24., vasárnap 19:00, frissítve: hétfő 07:27

Hazugságokra és rágalmakra építő lejárató kampányt folytatnak a magyar fogyatékos sport ellen egyesek – állítja Gömöri Zsolt. A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke volt munkatársai magánlevelezésével bizonyítaná, hogy személyes sértettségből indult szervezett akció az eltávolítására. Az érintettek vádaskodás helyett inkább érdemi magyarázatot várnának Gömöri Zsolttól a botrányos ügyekben.

Magánlevelezéssel bizonyítaná Gömöri Zsolt, hogy a körülötte kirobbant botrány szervezett akció az eltávolítására. Az elnök a levelezésben részt vevők nevét is nyilvánosságra hozta, ez alapján az olimpiai bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai is érintettek. Gömöri állítja: ellenlábasai azt is előre eltervezték, hogy mexikói utazása alatt dokumentumokat szereznek ellene.



„Ez alatt az idő alatt az MPB irodájából számlák, szerződések, bizonylatok kerültek ki. Ezen dokumentumokat használják fel a lejárató kampány szervezői, hogy az MPB-ről valótlan állításokat tegyenek vagy valós tényeket hamis színben tüntessenek fel” – hívta fel a figyelmet a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Gömöri Zsolt rendőrségi és ügyészségi vizsgálat kezdeményezését javasolja a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségének, keddre pedig rendkívüli elnökségi ülést hívott össze. „Az elnökség számára az alábbi javaslatokat fogom tenni: Az MPB elnöksége kérje fel az etikai és jogi bizottságát, hogy a dokumentációban szereplő minden, az MPB -vel hivatalos kapcsolatban lévő személy és szervezet esetében vizsgálja meg, hogy tevékenységük megfelel-e az MPB által alkalmazott etikai és jogi normáknak.”

A nyilvánosságra hozott levelezés egyik résztvevője Zachár Attila. Az erőemelő-edző azt mondja, csak az igazságot próbálták kideríteni az elnök ügyeiről, információikat pedig Gömöri sem tudta cáfolni. „Elnök úr hecckampányról beszél, nem gondolom, hogy ezt bárki komolyan gondolja, hogy évekkel ezelőtt valaki direkt adott neki hárommillió forintot lakástörlesztésre, hogy majd most heccből kiderüljön. De itt sorolni lehetne a tízmillió forintos autót” – mondta Sas Sándor edzője.

A háromszoros paralimpiai erőemelő, Sas Sándor elkeserítőnek tartja az elnök vádaskodását és azt, hogy magánemberek e-mailjeit hozta nyilvánosságra. „Valakinek feltörni a valamilyét és olyan helyzetbe hozni, mint amilyenbe hozott. Nagyon örültem volna, ha a mai sajtótájékoztató arról szól, hogy minket megnyugtat, hogy Rióra tudunk készülni és itt, ami van, azt be tudja bizonyítani, hogy nem igazak” – mondta a sportoló.

Az ügyben érintett a Magyar Olimpiai Bizottság egyik munkatársa is. „Végtelenül szomorúnak és elkeserítőnek tartom, ennyire abszurd és képtelen vádat volt képes megfogalmazni a Magyar Olimpiai Bizottság egyik igazgatójával kapcsolatban, ahelyett hogy az elmúlt hetekben terítékre került tényekre adott volna elfogadható választ. Nyilvánvaló, ez nagy kihívás, nehéz azokra az ügyekre elfogadható magyarázattal szolgálni, de talán nem ez volt a megfelelő következtetés ezek után. Az ügyben érintettek közül többen jogi lépéseket terveznek a leveleikkel, azaz a személyes adataikkal való visszaélés miatt” – mondta el a Hír TV-nek Siklós Erik, a MOB kommunikációs és marketingigazgatója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!