2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 23:35

Gömöri támadásba lendült: etikai vizsgálatot indít a vádlók ellen

,

2015. május 26., kedd 11:21, frissítve: kedd 20:58

Etikai vizsgálatot indít a Magyar Paralimpiai Bizottság a belső ellenzékkel szemben. A rendkívüli elnökségi ülés után a bizottság vezetője egy előre megírt szöveget olvasott fel, amelyben próbálta tételesen cáfolni a belső ellenzék állításait. Gömöri Zsoltot az újságírók ezúttal sem kérdezhették.

A Paralimpiai Bizottság rendkívüli elnökségi ülésén több sportoló is részt vett volna, de nem engedték be őket. „Fontosnak tartom, hogy az ügy mellé álljak, hiszen felháborító az, hogy ameddig ránk sportolókra nem jut semmilyen támogatás – mert mindig azt mondják, hogy nincs pénz –, addig az ember hallja, hogy bizonyos vezetők mennyi pénzt tudnak magukénak tenni, illetve hogy mennyi díjazást kapnak” – mondta Rozbora András világbajnok parakajakos.

A paralimpiai bizottság elnöke, Gömöri Zsolt például az olimpiai sikerek után több, mint 34 millió forint jutalmat kasszírozott. Legalábbis ez az összeg olvasható abban az összefoglalóban, amelyet az elnök belső ellenzéke juttatott el a sajtónak. A névtelen dokumentum állításait Gömöri Zsolt tételesen igyekezett cáfolni. Az elnök egyedül ült a mikrofonok elé, hogy felolvasson egy több oldalas, előre megírt szöveget. „A jutalmazási javaslatot az akkori sportért felelős tárca, s annak minisztere, Gyenesei István is elfogadta. Gömöri Zsolt ekkor tizenegymillió forint eredményességi jutalmat kapott.”

A pekingi olimpiai után tizenegymillió, a 2012-es londoni játékok után pedig tizenhét és fél millió volt az elnöki sikerdíj. Nem 34 és fél millió, hanem csak 28 és fél millió. Gömöri Zsolt cáfolta a milliós fizetéséről szóló híresztelést is, majd miután végzett a felolvasással, kivonult a teremből, az újságírók és a parasportolók kérdéseire ezúttal sem volt hajlandó válaszolni.

– A most felolvasott közlemény és az újabb bizonyítékok elérhetők a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján. Úgy gondolom, minden kérdésre válaszoltam, viszontlátásra, köszönöm a figyelmet.
– Ha nincs takargatni valója, miért nem válaszol újságírói kérdésre?
– Minden kérdésre válaszoltam.

Zachár Attila edző, a paralimpiai bizottság nemrégiben megszüntetett erőemelő szakbizottságának egykori vezetője megdöbbent az elnök viselkedésén, ahogy Sas Sándor fekvenyomó parasportoló is. „Úgy gondolom, hogy 80-90 százaléka a sporttársadalomnak föl van háborodva és nem fogadja el ezt az elnököt, meg az elnökséget sem” – mondta Sas Sándor.


A belső ellenzék szerint a bizottságnak kellene értük lennie, és nem fordítva. „Át kell szervezni mindent, hogy nyilvános legyen minden, az egész paralimpiai működés. A pénzosztástól a szervezésig kezdve minden, minden nyilvános legyen” – mondta Mató Gyula, kerekesszékes vívó.

A paralimpiai bizottság gazdálkodása miatt negyvenhat sportoló és két edző tett feljelentést a közelmúltban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!