2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gömöri és Deutsch sem jelent meg a bizottság előtt

,

2015. június 3., szerda 10:29, frissítve: szerda 17:49

Hiába várták, nem ment el Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a parlament kulturális bizottságának ülésére, ahol milliós juttatásairól kellett volna beszélnie. Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő sem jelent meg.

Nem ment el szerdán Gömöri Zsolt a parlament kulturális bizottságának ülésére, jelentette a Képviselői Irodaházból a Hír TV tudósítója. Mint mondta, oda várták még Deutsch Tamás EP-képviselőt is (az ő javaslatára kapott Gömöri hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást végtörlesztéséhez), de ő sem ment el, így a bizottság kénytelen volt elnapolni az ülést.


Az ellenzék részéről Dúró Dóra, a bizottság jobbikos elnöke azt mondta, az elmúlt években jellemző volt az elszámoltatás hiánya Magyarországon, de ők mindent meg fognak tenni az ellen, hogy a paralimpiai bizottság és Gömöri Zsolt körül kialakult helyzet ne maradjon így.

– Egy sporthasonlattal élve most elképzelhető, hogy Gömöri Zsoltnak sikerült szögletre kitolnia a labdát, azonban a kapujára nehezedő nyomás nem szűnt meg, és a végső, győztes gólt a parasportolók be fogják vinni vele szemben. Szánalmasnak tartom azt, hogy a politikai vezetők, sportvezetők Magyarországon megtehetik azt, hogy a pénzekkel visszaélnek, és ezért a felelősséget nem vállalják. Magyarország közéleti viszonyaira sajnos jellemző volt az elmúlt 25 évben is az elszámoltatás elmaradása, mindent megteszünk majd, hogy ez Gömöri Zsolttal ne fordulhasson elő – mondta Dúró Dóra.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták bizottsági elnöke pedig úgy fogalmazott, egy olyan ország, amely kandidál a 2024-es olimpiáért, nem engedheti meg magának, hogy ilyen ügyek előfordulhassanak. A politikus a Quasetor-csalássorozathoz hasonlította az ügyet.

A bizottsági ülésen egyébként több parasportoló is megjelent.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!