2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Gőgös: Londonból legeltetnek állatokat a Hortobágyon

Hír TV

2017. november 16., csütörtök 14:54, frissítve: csütörtök 16:22

Az MSZP alelnöke szerint két magyar nő úgy vesz fel hektáronként évi 150 ezer forint támogatást összesen 200 hektárnyi legelő után, hogy állatokat nem tart, és életvitelszerűen Londonban él. Gőgös Zoltán szerint ez jogtalan földhasználat és uniós forrásokra elkövetett csalás. Ehhez hasonló gyakorlat pedig több ezer hektáron folyhat az országban, teszi hozzá.

„Szerintünk ez semmi más, mint annak a törvényi cikkelynek a kijátszása, hogy állami területet, bérbe vett állami területet továbbadni alhaszonbérletbe nem lehet. Ezzel játsszák ki a barátok ezt a lehetőséget. A másik megdöbbentő válasz, hogy a bérbeadó nem vizsgálja, hogy a bérlő hol tartózkodik. És azt gondolom, hogy ez eléggé elképesztő. Tehát magyarul úgy vesz fel valaki 50 hektár után hét és fél millió támogatást, hogy ezért egy szalmaszálat nem tesz keresztbe. Ez valószínű, hogy érdekelni fogja az európai uniós ellenőröket is” – jegyezte meg a szocialista politikus.

A földművelésügyi tárca Gőgös Zoltánnak küldött válasza szerint azonban nem történt szabálytalanság, a két nő ugyanis „teljesítési segédletet” vesz igénybe.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!