2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gőgös bocsánatot kért, de nem mond le

2015. március 18., szerda 15:05, frissítve: szerda 15:05

Gőgös Zoltán lemondását követeli a Jobbik. A párt szerint az MSZP elnökhelyettese egy parlamenti felszólalás alatt félreérthetetlen mozdulatokkal azt mutatta, hogy lelőné politikai ellenfeleit. Gőgös Zoltán lezártnak tekintené a vitát a Jobbikkal azzal, hogy mindenkitől bocsánatot kér.

Szilágyi György, a radikális párt politikusa azt mondta: Tóbiás József pártelnöknek is színt kell vallania, hogy elhatárolódik-e szélsőséges párttársától. Ugyanezt várja a Jobbik a szocialisták tapolcai országgyűlési képviselőjelöltjétől, Pad Ferenctől is, akinek kampányában Gőgös Zoltán tevékenyen részt vesz.

– Valljon színt, hogy még mindig együttműködnek-e a liberálisokkal, és hogy Gőgös Zoltán cselekedetével egyetértenek-e, mind a hazugsággal, mind a kilövetéssel kapcsolatban. Pad Ferencnek is dolga van ebben az ügyben, hiszen Pad Ferencet a tapolcai időközi önkormányzati választáson a liberálisok támogatják, Gőgös Zoltán pedig nagy erővel van jelen ebben a kampányban, amit ő folytat. Pad Ferenc is mondja el a véleményét, hogy ő is egyetért-e a liberálisokkal, hogy másfél millió embert fel kellene akasztani, és egyetért-e Gőgös Zoltán azon nézetével, hogy le kellene lőni a jobbikosokat, és egyetért-e azzal, hogy Gőgös Zoltán nyugodtan hazudozhat a Parlament falain belül – mondta Szilágyi György.

Gőgös memóriája kihagy

Már nem emlékszik, mire vagy kire irányult mozdulata – állítja a szocialista elnökhelyettes. Gőgös Zoltán lezártnak tekintené a vitát a Jobbikkal azzal, hogy mindenkitől bocsánatot kér. Országgyűlési mandátumáról viszont nem mond le, azt pedig érthetetlennek tartja, hogy a keddi parlamenti Quaestor-vitában miért vette magára gesztusát a Jobbik.

– Ebbe a korban, amiben én is vagyok már, az ember biztosan emlékezik 40 évvel ezelőtti történetekre, de nem biztos, hogy a három perccel ezelőttire tökéletesen, tehát ezért mondtam én azt először, hogy fogalmam sincs, hogy mire irányult az a mozdulat. Nem emlékeztem rá és ez így van, higgyék el. Megnéztem a videót, onnantól kezdve világosan látszott, hogy itt, én nem orrot töröltem, nem papírt tettem le, amire, amit gondoltam, hogy valami ilyesmi történhetett, hanem valóban egy ilyen szerencsétlen mozdulattal álltam elő, amit, amivel kapcsán én kedden bocsánatot kértem – mondta Gőgös Zoltán.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!