2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Garancsi Istvántól függ a Dürer Kert sorsa

Hír TV

2018. július 22., vasárnap 12:21, frissítve: vasárnap 13:25

A Dürer Kert üzemeltetői bíznak abban, hogy a népszerű szórakozóhely tovább működhet. A fővárosi Városliget melletti szórakozóhely csak bérli a jelenlegi épületét. A ház pedig, ezentúl Garancsi István cégének a tulajdona.

Egy-egy népszerű koncert alkalmával több ezer ember próbál bejutni Budapest egyik legismertebb szórakozóhelyére, a Dürer Kertbe. A Városliget szomszédságában működő épületben 10 éve üzemel koncerthelyszín és kulturális tér, nemrég azonban gazdát cserélt a klubot is magába foglaló ingatlan. A csaknem 37 ezer négyzetméteren fekvő terület Garancsi István énekeltségébe került.

A Dürer Kert közleményben reagált. Azt írják: semmilyen befolyásuk nincs arra, hogy ki vásárolja meg a klub épületét is magába foglaló területet, ugyanakkor bíznak abban, hogy az új tulajdonos támogatja a szórakozóhely működését és jelenleg is érvényes bérleti szerződésük értelmében tovább üzemelhetnek.

Az Ajtósi Dürer soron próbatermek és stúdiók is helyet kapnak, rengeteg budapesti zenekar gyakorol itt. A 24.hu információi szerint 30 napos felmondási idővel bármikor utcára tehetik őket. A héten a szomszédos kerület két kultikus szórakozóhelyére is lakat került.

„A magyar könnyűzenei életnek egy elég nagy csapás lenne, ha megszűnne, de hozzáteszem, hogy mind a Corvin, mind a Dürer Kert klasszikusan olyan helyen működik, amik ingatlanfejlesztésre váró épületek és területek, és ahogy akár a legtöbb országban, ha nem tudnak vele mit kezdeni, akkor odaadják ilyen célokra, de ezek mindig csak addig működnek, amíg nem találnak elég befektetőt ahhoz, hogy beépítsék vagy máshogyan hasznosítsák, hiszen a befektetőknek a valódi célja mindig ez” – mondta Réz György, újságíró, zeneipari szakértő.

A főleg elektronikus zenei buliknak helyt adó Corvin Club legfeljebb egy évig zárva tart, miután a rendőrség egy három héttel ezelőtti razzián kábítószert talált az egyik rendezvény szervezőinél.

A civilházként működő Auróra kávézót pedig biztonsági okokból igyekszik bezáratni a helyi önkormányzat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!