2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gáncs: Egyik párt sem sajátíthatja ki a keresztény értékeket

Hír TV

2018. március 30., péntek 22:35, frissítve: szombat 12:07

Az emberek nem tudják, mi a valódi szeretet – erre hívta fel a figyelmet Erdő Péter az esztergomi bazilikában nagypéntek estéjén. Gáncs Péter arról beszélt, hogy egyik párt sem sajátíthatja ki magának a keresztény értékeket. Az evangélikus püspök azt mondta: nem tud egyetérteni azzal a gondolkodással, hogy csak egy párt képviselheti a keresztény értékeket.

Hétfőig látható az Assisi Szent Ferenc-templom előtt a Jézust ábrázoló szobor. Az úgynevezett hajléktalan Jézusról a máltai szeretetszolgálat alelnöke azt mondta: nemcsak a szobor nehéz, hanem az üzenete is: hogy a legszegényebb emberekben kell felismerni a Megváltót.

„Mi közünk hozzád, ehhez a Názáreti Jézushoz, aki itt fekszik a padon? Annyival egyszerűbb elképzelni őt illatosan, pirospozsgásan, de ő nem ilyen volt. A Názáreti Jézus olyan, mint akit itt a padon látunk” – mondta Vecsei Miklós.

Erdő Péter az esztergomi bazilikában arra hívta fel a figyelmet, hogy az emberek nem tudják, mi a valódi szeretet.

„Mi, emberek nem tudjuk igazán, mit jelent szeretni. De te magad vagy a szeretet. Aki szeretetben él, benned él. Életedet adtad bűnös emberekért, pedig a jóvátevőért is alig vállal áldozatot az ember” – fogalmazott a bíboros.

A Hír TV Reggeli járat című műsorunkban Gáncs Pétert a húsvét idejére eső választási kampányról kérdeztük. Az evangélikus püspök azt mondta: nem tud egyetérteni azzal a gondolkodással, hogy csak egy párt képviselheti a keresztény értékeket.

„Vannak pártok, amelyek nagyobb arányban képviselik a keresztény értékeket, vannak, amelyek kevésbé, de az én számomra mindig kicsit kockázatos, amikor egy párt azt igényli, hogy ő a keresztény. Azt gondolom, hogy Krisztust kisajátítani, hogy csak a miénk, az egy fordított felállás” – fejtette ki.

A szeged–csanádi egyházmegye vezetője húsvét alkalmából adott interjújában szinte szóról szóra ismételte meg a magyar kormány migrációval kapcsolatos állításait. Kiss-Rigó László hozzátette: szerinte az igazi keresztényeknek nem lesz dilemma, hogy kire szavazzanak majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!