2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Fullház a szállodákban a hosszú hétvégén

Hír TV

2018. május 1., kedd 15:16, frissítve: kedd 16:22

Megteltek a szállodák a hosszú hétvégén. A legtöbb helyen már hetekkel ezelőtt lefoglalták a szobákat. A szakemberek szerint 10 százalékkal nő ilyenkor a szállodák árbevétele.

Turisták élvezték a napfényt Siófokon. Sokan pihentek otthonuktól távol a hosszú hétvégén, ebben a szállodában hetekkel ezelőtt lefoglalták az összes szobát.

A szegedi és környékbeli szállodák is megteltek a május elseje előtt. A Csongrádi megyeszékhely központjában kulturális programokkal várták az érdeklődőket.

„Inkább azok a vendégek jönnek hozzánk, akik a városban szeretnének szét nézni: elmennek a családok a vadasparkba, a Szegedi Vadasparkba, megtekintik a Móra Ferenc Múzeumot, és most Szegeden négynapos a majális is, tehát én azt gondolom, hogy inkább ezekre a programokra érkeznek” – mondta az Art Hotel Szeged igazgatója, Gál István.

Egy átlagos hosszú hétvége 10 százalékkal növeli a szállodák árbevételét, ezért most is jó eredményt várnak a szakemberek.

„A foglaltsági mutatók azok közel teltházas mutatót jeleznek az ország egész területéről, úgyhogy bízzunk benne, hogy amikor a hivatalos KSH-számok kijönnek április utolsó napjairól, ami június elején várható, ugyanezt alá fogja támasztani, tehát hivatalos adatok egész pontosan a forgalom nagyságáról június elején lesznek, de informálisan a rendelkezésünkre álló információk alapján egy 20-25%-al magasabb kihasználtság realizálódott ebben a pár napban” – magyarázta a szállodaszövetség elnöke, Könnyid László.

Legközelebb Pünkösd miatt lesz 3 napos hosszú hétvége, május 19 és 21 között.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!