2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

„Függetlenként” veti be volt aktivistáját a Fidesz Miskolcon

Hír TV

2018. június 22., péntek 22:43, frissítve: péntek 22:58

Függetlenként indult, valójában fideszes aktivista – ez derült ki a miskolci időközin magát megmérető Molnár Zsoltról. A kormánypártoknak amúgy van saját jelöltje, most azért próbálhatnak trükközni, mert az ellenzék beállt egy humorista mögé, akinek művészneve éppen Zsoltra végződik.

Július közepén időközi választást tartanak Miskolcon, mert a Fideszes önkormányzati képviselő, Hubay György parlamenti mandátumhoz jutott. A miskolci ellenzék egységesen Erdei Sándor független jelöltet támogatja. A Rokker Zsoltiként ismertté vált humoristának egyébként is gondot okoz, hogy az igazi nevét kevesen ismerik. Ráadásul a szavazólapon lesz még egy Erdei Sándor, és elindul ellene az a Molnár Zsolt is, aki korábban évekig fideszes aktivista volt.

„Meglepődtem. Megmondom őszintén, hogy lehetett sejteni, hogy kinek áll érdekében megosztani a szavazatokat, de mégis, hogy egy fiatal, 18 éves srácot rávesznek erre, és így ő ezt bevállalta, hát sajnálom” – mondta Rokker Zsolti.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint bebizonyosodott, hogy a nagyobbik kormánypárt áll a kamujelölt mögött.

„Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesznek nem az az érdeke, hogy tisztességes versenyben küzdjenek meg Erdei Sándorral, hanem az, hogy ha kell, akkor kamujelöltek segítségével, de hatalmon maradjanak. Finoman szólva ez nem túlságosan tiszteletre méltó teljesítmény a miskolciakkal szemben, hiszen egy miskolci polgár azt várná el, hogy ha valaki elindul a választáson, akkor ő tényleg képviselni tudja a választókat, és ne csak a Fidesz hatalmon tartásáért küzdjön” – mondta Jakab Péter.

Az MSZP politikusa szerint a Fidesz nemtelen eszközökkel próbálja befolyásolni a választók akaratát.

„Miután kiderült, hogy Erdei Sándor minden mértékadó ellenzéki párt támogatását élvezi az időközi választáson, először egy másik Erdei Sándor nevű független jelölt került elő, majd most Molnár Zsoltról derült ki, hogy fideszes aktivista. A két független jelöltben az a közös, hogy egyikőjük sem kampányol, és mind a kettejük indulása a Fidesz érdekét szolgálja. Én azt gondolom, hogy ez a választópolgárok lenézése, és nagyon erkölcstelen dolog” – mondta Varga László.

Molnár Zsolt nem akart nyilatkozni. A függetlenként induló jelölt a 2018-as országgyűlési választáson Miskolc másik körzetének fideszes jelöltjét, Csöbör Katalint segítette a kampányban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!