2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Frissen avatott tisztre tett megjegyzést Orbán Viktor

Hír TV

2018. június 30., szombat 15:47, frissítve: szombat 16:20

Magyarország védelmét hangoztatta, majd egy tetovált tiszten élcelődött a bekapcsolt mikrofonnál Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ünnepélyes eskütételén. Az intézmény rektora Patyi András, akit a nemzeti választási bizottság elnökeként „bírságbajnoknak” gúnyolt a miniszterelnök.

Hétfőn már meg is kezdik szolgálatukat a nemzeti közszolgálati egyetem friss végzősei. Az ünnepélyes eskütételen a miniszterelnök azt hangsúlyozta: Európa jelenlegi helyzetében felértékelődik a rend, a béke és annak őreinek, védelmezőinek szerepe is -  ezért válik egyre vonzóbbá a rendészeti kar is.

„Szeretik Magyarországot, szeretik a hazájukat, a nemzetüket, a kultúránkat és hisznek abban, hogy ezek olyan fontos dolgok, amelyeket közösen meg kell védenünk” - Orbán Viktor szerint az emberek azt várják a kormánytól és a rendőrségtől, hogy védjék meg az országot, a családokat, a közös értékeket a külső és belső veszélyektől.

„Mi magyarok békében és biztonságban karunk élni, ezért a jövőben is szükségünk lesz - sőt, Európa mai helyzetét látva - még az eddigieknél is nagyobb szükségünk lesz bátor, jól képzett hazájukat és nemzetüket szerető egyenruhásokra” – jelentette ki a kormányfő.

A karról idén 170 tiszt kerül a rendőrséghez, a többiek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a büntetés-végrehajtás és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tisztjei lesznek.

„Maga az egyenruha különlegessé tesz bennünket, mondandója, tekintélye van, és így az aktuális divaton sem kellett gondolkodnunk, mert a mi divatunk télen, nyáron ugyan olyan” – mondta az egyik frissen avatott pénzügyőr hadnagy, Virovecz Lilla.

Ám hiába az egyenruha, volt, akinek az egyediségét a kormányfő is megjegyezte - Orbán Viktor ezúttal a Patyi András vezette egyetem egyik végzősén élcelődött, bekapcsolt mikrofon mellett. „Egy tetovált volt. Mindegy, de csak egyet láttam. Mindegy, én csak egyet láttam, egy tetovált volt. De a többi rendben volt.”

A nemzeti választási bizottság elnöki tisztét is betöltő Patyi András nem először kap csípős megjegyzést a kormányfőtől. Az áprilisi választások után Orbán Viktor bírságbajnoknak nevezte, amiért bírságot szabott ki a kormányfőre az óvodai kampányért.

A bírság miatt szabadkozó Patyira az élcelődés ellenére számít a miniszterelnök  - sajtóinformációk szerint ő a lehet a vezetője a közigazgatási különbíróságnak, amely a kormány számára kényelmetlen ügyek tucatjait tárgyalhatja majd.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!