2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fontos a kisgyermekes anyák otthoni munkája

2016. március 15., kedd 14:20

A kisgyermekes anyák otthoni munkájának fontosságára családi vetélkedővel hívták fel a figyelmet pécsi civilek. A Pécsimami Közhasznú Egyesület hat éve rendez programokat.

Ahhoz hogy a gyerekek eljussanak az ugrálóvárakig, különböző otthoni munkákat kellett elvégezniük. A sikeres feladatok után játékpénzt kaptak a gyerekek, melyekkel meg lehetett venni a jegyet a játszóházba.

Szintén nem volt egyszerű a bevásárlás sem, egy adott pénzkeretből kellett a maximumot kihozni. Mindent a gyerekek csináltak, a szülők csak tanácsokat adhattak.

„Nagyon régóta ismerjük a Pécsimamit, és úgy gondoltuk, hogy a mai napra ez nagyon jó program lesz a gyerekeknek. Szeretik a házimunkát, ismerik, ezért könnyű lesz nekik bejutni. Már nagyon várják, hogy kipróbálhassák a légvárakat” – mondta Kolarics László.

A szemléletformáló rendezvénynek a láthatatlan munka napja adott aktualitást, melyet világszerte április második keddjén tartanak. A láthatatlan munka becsült értéke eléri a GDP legalább egyharmadát.

„Össze szokták keverni a feketemunkával, pedig nem arról van szó, ez nagyon fontos. Ez a munka az, amit otthon végzünk, a család érdekében, fizetés nélkül. A gyereknevelés, a csecsemőgondozás, a háztartási munkák, idős beteg hozzátartozó gondozása tartozik ide, de minden olyan tevékenység, amelyet a családért végzünk, és nem kapunk érte fizetést. Fontos ennek a munkának az elismertsége, az, hogy minél többen értékként kezeljék” – hívta fel a figyelmet az esemény szervezője, Gellén Nóra.

A rendezvényre 170 család 350 gyermekkel nevezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!